Джервонта – Гарсія: бій року за порятунок боксу зі ставками ва-банк і посмаком тюряги

Джервонта – Гарсія: бій року за порятунок боксу зі ставками ва-банк і посмаком тюряги
347957 ПЕРЕГЛЯДІВ

У наш час фани боксу нечасто можуть насолодитись бажаними боями. Промоутери, менеджери, транслятори, великі гонорари – усе це розвиває улюблений мільйонами спорт і водночас позбавляє його колишнього азарту. Проте Джервонта і Гарсія продемонстрували, що біля рингу далеко не все вирішують ласі до грошей функціонери.

Цієї весни на нас чекають одразу два поєдинки, які претендують на звання найкращих протистоянь 2023 року. У травні Василь Ломаченко отримає, ймовірно, останній шанс стати абсолютним чемпіоном в легкій вазі у бою з Девіном Хейні. А у головному протистоянні квітня сильнішого визначатимуть юні зірки Джервонта Девіс та Раян Гарсія – обом до 30 років.

Джервонта – Гарсія

Поєдинок Ломи та Хейні особисто лобіював спільний промоутер Боб Арум, тож ніяких перешкод на шляху перемовин не виникло. Натомість "Танку" і "Королю" довелося несолодко.

Девіс пішов з-під крила промоутера Флойда Мейвезера, який зліпив з проспекта чемпіона у трьох дивізіонах – другому напівлегкому, легкому та першому напівсередньому. Можна тільки підозрювати, як Гарсія вмовив піти на ризик свого промоутера Оскара Де Ла Хою. "Золотий хлопчик" роками "маринував" улюбленця, підсовуючи йому опозицію не надто високо рівня.

Протистояння між американцями кілька разів було на межі зриву. Подейкують, боксери були змушені особисто втрутитись у перемовини заради виходу на ринг – вгамували фінансові апетити своїх представників і навіть узгодили всі проблеми з трансляторами.

Бій Джервонта – Гарсія покажуть одночасно дві платформи Showtime та DAZN у ніч на 23 квітня. Трансляція вечора боксу розпочнеться о 3:00 за Києвом, а головний бій варто чекати орієнтовно о 6:00 ранку.

Джервонта і Гарсія пішли ва-банк. "Король" у пастці, "Танк" одною ногою за ґратами

Принципові суперники додали олії у вогонь майбутнього поєдинку двома оригінальними умовами. По-перше, бій відбудеться у ліміті 61,6 кг, зважування відбудеться вже сьогодні, 21-го квітня. Однак зранку в день поєдинку опоненти повинні показати на вагах не більше як 66,2 кг. Очевидно, "Танк" застрахував себе від серйозної переваги Гарсії в габаритах. Раяну не достатньо "зігнати воду". Доведеться сісти на дієту, важко попітніти у залі та втратити дорогоцінні сили.

Друга умова – переможець забере весь гонорар. Важко пригадати, коли опоненти дійсно виконували цю гучну обіцянку. Хай там як, Девіс і Гарсія публічно уклали піжонське парі під час спільної трансляції в Instagram.

Джервонта – Гарсія

"Танк" матиме право вимагати негайний реванш у випадку своєї поразки. Однак чи зможе він скористатися цим пунктом в контракті у випадку фіаско – величезне питання з огляду на те, що Джервонта є регулярним фігурантом кримінальних хронік. Його справи про напад на поліцейського та побиття матері власної дитини таємничим чином закрили. Однак ще одне ймовірне правопорушення тягнеться за боксером вже понад 2 роки.

У листопаді 2020-го Девіса звинуватили у втечі з місця ДТП. Боксер за кермом Lamborghini Urus проїхав на червоний сигнал світлофора та врізався у Toyota Solara, внаслідок чого постраждали 4 людини, зокрема, вагітна жінка. В лютому цього року Джервонта зізнався в порушенні правил дорожнього руху. Суд призначив винесення вироку на 5 травня. Якщо "Танка" визнають винним у всіх 14 пунктах звинувачень, йому загрожує позбавлення волі терміном на 7 років та 55 днів.

До слова, Майк Тайсон відсидів три роки з шести, які йому присудили, після чого отримав дострокове звільнення з-під варти. Він повернувся у ринг і навіть здобув чемпіонський титул, однак вже ніколи не був тим самим молодим вибуховим "Залізним Майком". Девіса може спіткати ще гірша доля.

Джервонта Девіс – машина нокаутів з ефектним рекордом

"Танк" є чудовим прикладом молодої школи боксу. Уродженець західного Балтімора вперше потрапив у боксерський зал ще у 5 років і дивом сховався там від негативного впливу найкримінальнішого району міста Сендтаун-Вінчестер. В любителях провів 221 бій, набивши пристойний рекорд 206-15. Вигравав престижні аматорські турніри "Золоті рукавички", "Срібні рукавички", а також ставав чемпіоном "Поліцейської атлетичної ліги США".

Дебютував в профі-рингу у 2013 році. Майже 4 роки набивав руку на джорніменах. Після чого відібрав перший титул IBF в другій напівлегкій вазі у поєдинку проти Хосе Педраси, здолавши того технічним нокаутом. Вже незабаром завоював вакантний титул WBA Super в тому ж таки дивізіоні, достроково тріумфувавши над Хесусом Куеярою у 3-му раунді. Наступним іменитим скальпом в його колекції став Юріоркіс Гамбоа (нокаут в 12 раунді). Ця перемога принесла йому вакантний титул WBA World в легкій вазі. Далі підкорив суперлегку вагу і взяв пасок WBA World у бою з Маріо Барріоса (нокаут в 11 раунді).

Торік Девіс вийшов на ринг лише один раз – достроково знищивши Роландо Ромеро в шостому раунді. А у січні цього року розім’явся з Ектором Гарсією (тезкою Раяна) – зрубав того у 9-й трихвилинці.

Наразі 28-річний Джервонта володіє паском WBA World в легкій вазі. Він ніколи не куштував фіаско на смак та переміг 26 з 28 опонентів достроково.

Раян Гарсія – "замаринований" талант Де Ла Хої

"Король" може похизуватись ще більшими успіхами в аматорах. Він триразовий переможець "Золотих рукавичок", був багаторазовим чемпіоном США в юніорах та призером чемпіонату світу.

Виходив у ринг проти майбутніх зірок Бендана Лі, Вірджила Ортіса, Шакура Стівенсона та 6 разів проти Девіна Хейні. Рахунок за особистими зустрічами у Гарсії та чинного абсолюта в 135-фунтовому дивізіоні нічийний – 3:3. В любителях Раян провів 230 поєдинків, тріумфувавши у 215 з них.

Улюбленець Де Ла Хої дебютував у профі-рингу в 2016-му. Лише за два роки отримав перший серйозний бій проти екс-претендента Джейсона Велеса – перемога рішенням суддів.

У 2021 році Гарсія провів чи не найважчий поєдинок в кар’єрі проти Люка Кемпбелла. Британець відправив проспекта в нокдаун на старті зустрічі, втім "Король" переломив хід поєдинку та нокаутував суперника в 7-му раунді. Це протистояння стало останнім в кар’єрі Кемпбелла.

У своєму крайньому бою Раян достроково розібрався з Хав’єром Фортуною (нокаут в 6-му раунді). Гарсія не може похизуватись іменитими жертвами, за що йому та промоутеру часто перепадало від критиків. Тож його безпрограшний рекорд 23-0, 19 КО вражає не так сильно, як послужний список Джервонти Девіса.

Війна вбивчої сили та швидкості: Джервонта і Гарсія жадають нокауту

Раян Гарсія на 4 роки молодший за свого візаві. Він має серйозну перевагу у зрості (178 см – 166 см), у розмаху рук (178 см – 171 см). На боці Джервонти досвід боїв проти опозиції вищого рівня та вищий відсоток дострокових перемог – 92.86% у "Танка" та 82.61% у "Короля". Девіс боксує в стійці шульги, тоді як Гарсія є правшою.

Гарсія-Джервонта

Джервонта володіє, ймовірно, найпотужнішим ударом у своїй вазі. Він не зміг нокаутувати лише двох своїх суперників і тільки одного разу провів у рингу усі 12 раундів. Що цікаво, у "Танка" немає якогось конкретного коронного удару. Він відправляв опонентів на канвас обома руками, хуками, прямими та аперкотами.

Від сили не страждає і його швидкість. Девіс непогано читає суперників, відчуває таймінги. Може працювати першим номером, однак краще йому вдається контратакувати джебами через не надто переконливі габарити. Його роботу по поверхах можна порівняти хіба що з Майком Тайсоном. Встигає відпрацьовувати й у захисті – блокує удари, пірнає, ухиляється тулубом.

Серед слабких сторін можна відзначити зріст Джервонти та непереконливий розмах рук. "Танк" схильний буквально стрибати на високого опонента з лівим джебом під час контратак. Таким чином він відкриватиме підборіддя саме під фірмовий лівий боковий Гарсії.

Девіс розпочинає бої пасивно, шукає ідеальну мить для вбивчого удару. Він може подарувати супернику кілька стартових трихвилинок, очікуючи завершити бій достроково. Раян не приховує, що сподівається скористатись цим, аби несподівано швидко визначити долю протистояння.

На боці "Короля" антропометрія, лівий боковий, яким він відправив на канвас багатьох суперників, і блискавична швидкість. Яким би спритним не був Джервонта, Раян виявиться ще швидшим. Однак він не надто вдало використовує розмах рук, як наслідок – не втримує опонентів на дальній дистанції. А ще погано відпрацьовує в захисті. Надпотужні залпи "Танка" напевне не пробачать йому опущених рук.

Джерело

 

Теги: Джервонта ,Гарсія,Джервонта – Гарсія,Бокс,новости бокса,новини боксу,Новости,Новини,Спорт, новости спорта, новини спорту, Спортивные новости, Спортивні новини,Девін Хейні,Хейні,Девін Хейні Вікіпедія,Хейні Вікіпедія, Василь Ломаченко,Ломаченко,Василь Ломаченко Вікіпедія,Ломаченко Вікіпедія,Джервонта Девіс ,Раян Гарсія,Джервонта Девіс Вікіпедія ,Девіс Вікіпедія ,Раян Гарсія Вікіпедія,Гарсія Вікіпедія
Автор: admin.sportcomua
Мої відео