На факультеті філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка відбувся науково-методичний семінар для вчителів м. Полтави

На факультеті філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка відбувся науково-методичний семінар для вчителів м. Полтави
419732 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 квітня 2023 р. на факультеті філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся науково-методичний семінар на тему «Стратегії викладання зарубіжної літератури в базовій і профільній школі» за участі авторки навчальних програм і підручників для ЗЗСО, докторки філологічних наук, професорки, завідувачки кафедри світової літератури Ольги Ніколенко.

 

Захід відбувся з ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради, зокрема консультантки Наталії Горбаньової. У семінарі взяли участь близько 40 вчителів з усіх закладів загальної середньої освіти м. Полтави.

 

Педагогів радо зустріла на факультеті філології та журналістики очільниця, кандидатка педагогічних наук, доцентка Оксана Кирильчук. Вона розповіла вчителям про популярні спеціальності факультету, особливості вступної кампанії 2023 року і велику роботу, яку здійснюють викладачі факультету філології та журналістики для ЗЗСО, зокрема кафедра світової літератури.

 

Оксана Кирильчук зауважила, що двері факультету філології та журналістики завжди відчинені для дітей і вчителів. Вона запросила педагогів і старшокласників долучитися до наукових і культурних заходів факультету.

 

Авторка навчальних програм і підручників для ЗЗСО, докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Ольги Ніколенко представила полтавським учителям нові підходи до викладання зарубіжної літератури на підставі розвитку цифрових технологій, розкрила потенціал класичних і сучасних творів зарубіжної літератури, а також нове прочитання відомих книжок у контексті глобальних викликів.

 

Ольга Ніколенко зробила акцент на необхідності пошуку ефективних шляхів арттерапії для дітей і підлітків, які постраждали під час війни, та укріплення духовної сили української нації засобами культури.

Полтавські вчителі висловили щиру вдячність професорці Ользі Ніколенко та авторському колективу, який працює під її керівництвом, за нові підручники із зарубіжної літератури для 5 і 6 класу, що справді є підручниками нового покоління.

 

Мої відео