Сприяли окупантам, передаючи їм дані про місця дислокації військовослужбовців та техніки ЗСУ – судитимуть трьох інформаторів

Сприяли окупантам, передаючи їм дані про місця дислокації військовослужбовців та техніки ЗСУ – судитимуть трьох інформаторів
338986 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців м. Краматорська та м. Новогродівки за фактами несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що влітку та восени 2022 року двоє мешканців Донеччини співпрацювали з окупаційними військами РФ. Для цього вони надсилали їм інформацію про кількість та місця дислокації особового складу українських військових на території м. Краматорська.
 
         
 
Чоловік отримував завдання від представника силового відомства РФ та у відповідь надсилав дані у месенджері. Інша обвинувачена, проявляючи власну ініціативу, відправляла вказані відомості знайомому учаснику НЗФ «ДНР».
 
Ще одна жінка – уродженка м. Донецька у квітні того ж року також через месенджер поширювала результати власних спостережень за рухом техніки та розташуванням ЗСУ на території міст Новогродівки та Селидового.
 Наразі обвинувальні акти скеровані до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська.
 Заходи з викриття та досудові розслідування здійснювались співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео