БЕБ зупинило незаконне виробництво цигарок на Одещині

БЕБ зупинило незаконне виробництво цигарок на Одещині
298630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили підпільне промислове виробництво тютюнових виробів.

Слідством встановлено чотирьох громадян України, які у місті Білгород-Дністровський Одеської області, організували незаконне виробництво цигарок без марок акцизного податку. Реалізація контрафакту відбувалася у тіньовому секторі, що призвело до ухилення від сплати акцизного податку в особливо великих розмірах. Окрім того, готова продукція контрабандним шляхом також вивозилась до країн ЄС.

Детективи БЕБ, спільно з працівниками інших правоохоронних органів, провели обшуки в складських приміщеннях, де було налагоджено повний цикл з виробництва сигарет без фільтру.

За результатами обшуків виявлено та вилучено лінію по виробництву сигарет, верстат для пакування тютюнових виробів у пачки, інше обладнання необхідне для незаконної діяльності, 2,2 тонни тютюну та майже 400 тисяч пачок готової тютюнової продукції без марок акцизного податку. Наразі проводиться оцінка вартості підакцизної продукції та обладнання, підраховуються завдані державі збитки.

Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло причетних осіб до незаконної діяльності. Заплановано накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності та оголошення затриманим про підозру у вчинені злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, за попередньою змовою) ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів) здійснюють детективи БЕБ у співпраці з оперативниками Чернівецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України, оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. Силову підтримку слідчих дій забезпечували прикордонники загону оперативного реагування ДОЗОР.

 

Нагадаємо, нещодавно детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб одного з підприємств, які планували незаконно завезти на територію України лінію для виготовлення цигарок. Вартість обладнання становить 10 млн грн.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрафактні цигарки,Підробка,підпільне виробництво
Мої відео