БЕБ на Полтавщині забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 9 млн грн

БЕБ на Полтавщині забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 9 млн грн
306404 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області забезпечили відшкодування завданих державі збитків від умисного ухилення від сплати податку в розмірі 9 млн грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи акціонерного товариства - постачальника природного газу у Харківському регіоні здійснили умисне ухилення від сплати екологічного податку в особливо великих розмірах.

При здійснені фінансового-господарської діяльності з транспортування та постачання природного газу, посадовці відображали у документації занижені показники викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Окрім цього, завдані державі збитки, що становить понад 9 млн грн, підтверджені висновком експертизи.

Детективи БЕБ повідомили про підозру головному бухгалтеру підприємства у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)). 

Згідно платіжних доручень, збитки завдані державі відшкодовано у повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  детективи територіального управління БЕБ у Полтавській області за процесуального керівництва прокурорів Харківської обласної прокуратури.

На сьогодні досудове розслідування завершено, матеріали провадження скеровано до суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, ухилення від сплати податків,відшкодовано до бюджету
Мої відео