Працює військовим кореспондентом та підтримує окупацію Донеччини – заочно повідомлено про підозру співробітнику «Аналітичної Служби Донбасу» (ВІДЕО)

Працює військовим кореспондентом та підтримує окупацію Донеччини – заочно повідомлено про підозру співробітнику «Аналітичної Служби Донбасу» (ВІДЕО)
435395 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Донецька, підтримуючи дії країни-агресора, почав працювати військовим кореспондентом інформаційного агентства «Аналітична Служба Донбасу». Окрім співпраці чоловіка з окупаційною адміністрацією, він також активно коментує російським виданням події на території тимчасово захоплених міст.

У своїх «інтерв’ю» підозрюваний викривляє реальність, розповідаючи про обстріли Донецької області військовослужбовцями ЗСУ. Також він схвалює проведення незаконного референдуму та приєднання окупованих територій до РФ, називаючи це «історичними подіями, на які донеччани чекали більше 3000 днів».

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, кореспондент висвітлює події з «передової» та фактично змінює їх, розповідаючи про «звірства» українських захисників і «героїзм» окупантів.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відео: " target="_blank" rel="noopener">

Мої відео