Авторську екскурсію провели майстрині-лялькарки Наталія Свиридюк і Світлана Солодун для студентів і викладачів факультету технологій та дизайну ПНПУ імені В. Г. Короленка

Авторську екскурсію провели майстрині-лялькарки Наталія Свиридюк і Світлана Солодун для студентів і викладачів факультету технологій та дизайну ПНПУ імені В. Г. Короленка
388732 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виставка авторської ляльки «Прийшла Весна-паняночка!» вже тиждень як милує і зачаровує всіх відвідувачів відділу мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. Її ініціювала у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту Полтавського обласного осередку НСМНМУ заслужена майстриня народної творчості України, членкиня Всеукраїнської спілки дизайнерів, арткураторка креативного мистецького хабу «OTOLOVKO», випускниця факультету технологій та дизайну ПНПУ імені В. Г. Короленка Наталія Свиридюк. На виставці вона презентувала свою нову роботу «Володарка трав», яку створила з текстильних та природних матеріалів. А от її донька Олександра Свиридюк представила «Репліки автентичних ляльок Полтавщини», для створення яких використала текстильні вінтажні матеріали.

30 майстринь народної, інтер’єрної, театральної та аматорської ляльки презентували свої роботи на ляльковому вернісажі. У експозиції виставки представлені понад 80 робіт у різних техніках та жанрах.

Наталія Свиридюк розповіла студентам про історію лялькарства як напряму декоративно-ужиткового мистецтва та представила роботи майстринь, адже кожна лялька – унікальна та відображає певні емоції, випромінює позитивний настрій.

Особливе захоплення серед студентів та викладачів викликали роботи Світлани Солодун. Її фантастичні інтер’єрні ляльки зачаровують, дивують деталізацією композиції кожної ляльки. Ляльки Світлани зроблені у різних техніках і з застосуванням різного роду матеріалів: полімерних глин, які запікаються або самозатвердівають, пап’є-маше, епоксидних смол, папер-клею тощо. Світлана створює ляльки за тематичними блоками: ляльки верхи на птахах, лялькова малеча з крильцями метеликів, пасхальні кролики, ляльки з майстер-класу творчого дуету АняМаня та інші.

Щиро запрошуємо у дивовижний світ лялькарства! Виставка авторської ляльки триватиме до 8 квітня 2023 р. у ПОУНБ імені І. П. Котляревського.

Мої відео