На Київщині повідомлено про підозру співзасновнику підприємства, яке фінансує тероризм у псевдореспубліці «ЛНР»

На Київщині повідомлено про підозру співзасновнику підприємства, яке фінансує тероризм у псевдореспубліці «ЛНР»
372389 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Києва за фактом пособництва у фінансуванні тероризму за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, підозрюваний спільно з двома чоловіками у 2015 році зареєстрував підприємство для протиправного видобутку вугілля на окупованій території Луганської області.

Частину отриманих коштів від реалізації корисних копалин вони сплачували у вигляді «податку» до так званого бюджету «ЛНР». Гроші використовувалися в інтересах учасників терористичних організацій для нанесення  шкоди національній безпеці України.

Відповідно до висновку експерта, загальний розмір сплачених податків та зборів до бюджету псевдореспубліки «ЛНР» становить понад 1,1 млн грн.

Підозрюваного затримано, за клопотання прокурорів йому обрано запобіжний захід.  

Відносно інших учасників вказаного злочину, які знаходяться на окупованій території Луганської області, вирішується питання щодо застосування процедури спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області., оперативний супровід – ГУ «І» ДЗНД СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео