Арештовано водія, що у стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП, в якій загинув 17-річний підліток

Арештовано водія, що у стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП, в якій загинув 17-річний підліток
426903 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру 19-річному мешканцю Київщини за фактом  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що  спричинило загибель дитини (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Чоловіку обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

За даними слідства, 26 лютого поточного року підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем «ВАЗ 2107».  На автодорозі між селами Блідча та Леонівка Вишгородського району він  не впорався з керуванням і виїхав в кювет. Транспортний засіб врізався в дерево та перекинувся.

17-річний пасажир від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці ДТП. Інші 4 пасажири, серед яких 8-річна дитина,  отримали тілесні ушкодження та направлені до лікарні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Санкція статті передбачає до 10 років  позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео