Щоб отримати субсидію довелося в суді встановлювати факт дублювання адреси

Щоб отримати субсидію довелося в суді встановлювати факт дублювання адреси
370747 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пані Людмила мешкає одна. Нещодавно вона вийшла на пенсію за віком. Пенсії ледь вистачає на їжу і ліки. Тому вона вирішила оформити субсидію на сплату комунальних послуг.

Звернулася до органу соціального захисту населення. Та там їй відмовили через те, що за її адресою вже нібито призначено субсидію.

У Департаменті комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Людмилі повідомили, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно є записи про інший об’єкта нерухомого майна за цією адресою, що належить іншій фізичній особі.

Річ у тім, що цей Реєстр в Україні почав працювати тільки у 2013 році. До цього через неуважність чи недобросовісність суб’єктів, які займаються присвоєнням адреси на об’єкти нерухомого майна, відбувалося дублювання адрес. На жаль, власники нерухомого майна найчастіше дізнаються про дублювання тільки під час перереєстрації об’єкта.

Пані Людмила звернулася до системи безоплатної правової допомоги.

Жінка має низький дохід (середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму), тому має право на безоплатну вторинну правову допомогу. Для допомоги пані Людмилі було призначено юристку Тетяну Миргородську, яка склала заяву до суду про встановлення факту, що має юридичне значення.

Оскільки, відповідно до п. 10 Порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 липня 2021 р. № 690, у разі виявлення дублювання номерів окремих частин об’єкта зміна (коригування) адреси здійснюється на підставі рішення суду.

Суд задовольнив заявлені вимоги.

Тепер пані Людмила може повторно звернутись до державного реєстратора прав на нерухоме майно для нової реєстрації права власності на будинок. І згодом оформити субсидію.

Мої відео