Повідомляли представникам спецслужб РФ та «вагнерівцям» про маршрути переміщення військової техніки ЗСУ – судитимуть двох мешканців Донеччини

Повідомляли представникам спецслужб РФ та «вагнерівцям» про маршрути переміщення військової техніки ЗСУ – судитимуть двох мешканців Донеччини
377260 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровані до суду обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактами несанкціонованого поширення інформації про переміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що у червні-вересні 2022 року мешканець м. Покровська надсилав через месенджер до так званої оперативної групи прихильників «руського миру», серед яких є представники НЗФ «ДНР», ФСБ та ГУР РФ, інформацію про українських захисників.

Зокрема він повідомляв про маршрути переміщення по місту військової техніки ЗСУ, у тому числі танків, БМП і гаубиць.

Інший обвинувачений упродовж серпня-жовтня 2022 року також через месенджер та заборонену в Україні соцмережу надавав аналогічні дані щодо пересування української техніки у м. Бахмуті учаснику ПВК «Вагнер». Також розкривав відомості про розташування блокпостів і місць дислокації особового складу ЗСУ.

Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Обидва чоловіки чекають на вирок суду під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео