БЕБ припинив роботу конвертаційного центру з оборотом 600 млн грн

БЕБ припинив роботу конвертаційного центру з оборотом 600 млн грн
356463 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки спільно з СБУ припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом 600 млн грн, проведено 14 обшуків в 4 регіонах України. Групою осіб було організовано діяльність конвертаційного центру, який надавав послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку та криптовалюту, а також мінімізації податкових зобов’язань в сфері інвестицій і валютних операцій. Встановлено, що до його складу входило більш як 30 товариств. За останні місяці обіг конвертцентру становив близько 600 млн грн.  

Організатор вказаної протиправної діяльності з початку повномасштабної війни з рф переховується в ОАЕ.    

Детективами БЕБ проведено 14 обшуків на території Київської, Львівської, Дніпропетровської та Одеської областей в ході яких виявлено та вилучена готівки на 165 млн грн – майже 3,4 млн доларів США, близько 600 тис. євро та 1,9 млн грн.  

Вилучено 220 печаток підприємств з ознаками фіктивності, офшорних компаній, банківських установ, документи, які підтверджують зайняття протиправною діяльністю, комп’ютерну техніку та магнітні носії.   

Детективами Бюро економічної безпеки України під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури за оперативним супроводом Служби безпеки України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ,конвертаційний центр, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків
Мої відео