БЕБ та СБУ викрили схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти»

БЕБ та СБУ викрили схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти»
427025 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки разом зі Службою безпеки України викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом двох найбільших нафтових підприємств країни – «Укрнафта» та «Укртатнафта».

По одному з епізодів злочинної діяльності уже оголошено про підозру екс-директору АТ Укртатнафта та обрано запобіжний захід у вигляді застави майже 200 млн грн.

У рамках слідчих дій проведено низку обшуків. У тому числі, за місцем проживання фактичних власників підприємств і топ-менеджменту фінансово-промислової групи, яка контролювала згадані підприємства.

Загалом, у рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробних заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Детективи БЕБ здійснюють досудове розслідування махінацій на нафтових підприємствах за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року була забезпечена передача «Укрнафти» та «Укртатнафти» до державної власності у робочому стані.

Це було зроблено за результатами засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, після якого Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій, емітентом яких є АТ «Укрнафта» та «Укртатнафта».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: беб, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків
Мої відео