Мерлін Менсон отримав чергове обвинувачення в насильстві

Мерлін Менсон отримав чергове обвинувачення в насильстві
367248 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасна метал-сцена ділиться на дуже багато жанрів та має велику кількість особливостей. Різне звучання та тематики текстів, інколи діаметрально протилежні формати зовнішнього вигляду виконавців, а також різноманітні техніки від екстрим-вокалу до оперного класичного співу – все це можна знайти серед музики, що належить до різних жанрів металу. Але для багатьох музикантів, які є популярними зараз, прикладом для наслідування у звучанні був виконавець, що на сцені вже понад 30 років. Зміна стилів, але при тому своя унікальність та стабільність стосовно жанру, уміння видавати вокал, що здатен здивувати, при цьому без надто великого діапазону голосу, яскраві й часто провокативні шоу – все перераховане стосується відомого шок-рокера Мерліна Менсона. І саме він знову отримав обвинувачення у насильстві, насправді вже не вперше.

Браян Г'ю Ворнер – саме таке справжнє ім'я виконавця, що приніс у сучасну рок та метал-музику багато змін. Його нерідко звинувачували в сатанізмі тому, що він занадто епатажний. Але насправді саме релігійність батьків свого часу зробила його тим, ким він є зараз. В дитинстві він відвідував християнську школу, з 1 по 10 клас там намагалися навчити дітей тому, що краще не робити та яку музику слухати не можна. Але замість того, щоб відчути відразу від неї, яку і намагалися викликати у навчальному закладі, хлопець навпаки, закохався в це звучання, після чого вже перевівся у звичайну школу та почав працювати з тим, що любить. Він був репортером та музичним критиком в місцевому музичному журналі, а паралельно з цим створював свої вірші. Це й стало основою гурту, який він створив з кількома знайомими. Взагалі Marilyn Manson – це назва групи, яка за задумкою об'єднувала добро та зло (адже складається вона із першої частини імені акторки Мерилін Монро, та другої частини імені серійного вбивці Чарльза Менсона), але пізніше ця назва стала використовуватися як групою, так і власне Браяном.

Поступово виступи групи ставали все більш і більш шокуючими, учасники могли вийти на сцену в жіночому одязі або різноманітних костюмах, запрошувалися танцівниці, які були у досить відвертих нарядах. Але згодом творчість гурту і Менсона як артиста еволюціонувала, з'явилися концепції та конкретні образи, що використовувалися протягом "ер" різних альбомів. Лірика, концерти та музичні відео на пісні залишалися досить шокуючими для непідготовлених глядачів, але вони стали набагато більш продуманими та все-таки мали певні межі.

Але навіть це не завадило як колективу, так і Менсону окремо отримувати різні звинувачення. Так, наприклад після випадку у Колумбайні,  коли двоє учнів вбили 13 людей та поранили ще 21, звинуватили саме вплив музики гурту на вбивць, мовляв вони були фанатами Менсона та саме його естетика й змінила їхнє світосприйняття. Звинувачували групу і в сатанізмі, хоча Менсон відкрито заявляє  про те, що він не атеїст та вірить в духовність, просто вона поза рамками якихось релігій. Але в 2021 році Менсон отримав перше звинувачення у насильстві. І з цього моменту його життя, можна сказати, полетіло у прірву.

Так, ще 1 лютого 2021 року колишня наречена чоловіка (акторка Еван Рейчел Вуд), звинуватила його у сексуальному, психологічному та фізичному насиллі, написавши про це у своїх соціальних мережах. Їх стосунки тривали у 2006-2010 роках, але лише через 11 років вона вирішила звинуватити його у цьому. Пізніше ще кілька жінок зробили аналогічні заяви. Менсон же все відкидає, заявляючи про те, що це спотворення реальності та всі стосунки були у двосторонній згоді. Колишня дружина Менсона, Діта фон Тіз, давала коментарі з цього приводу, підтримуючи його та заявляючи про те, що жодних подібних нахилів вона ніколи не бачила у нього. Проте чоловік, можна сказати, заліг на дно та майже припинив з'являтися у медіапросторі. Але днями він знову отримав звинувачення, при чому строк давності щодо нього вже досить великий, адже обвинувачка заявляє про випадки, що сталися ще у 1990-х роках.

Так, чергове коло обвинувачень стосується того періоду творчості групи і Менсона як артиста, коли вони ще були не надто відомими. За заявою, нібито на початку музичної кар'єри Менсон познайомився з кількома дівчатами та вчинив в над ними дії сексуального характеру з використанням насильства. Причому такі дії були неодноразовими, а позивачка навіть супроводжувала його протягом гастролей, де й почала вживати заборонені речовини та алкоголь. Поки що ніякої реакції зі сторони чоловіка немає, його соціальні мережі вже близько року є неактивними. Але досить дивним є те, що позивачка вирішила зробити таке обвинувачення більш ніж через 25 років після того, як це, за її словами, сталося.

Rolling Stone у 2021 вже проводили розслідування та намагалися з'ясувати, чи справді попередні звинувачення є правдивими. І ситуація, що склалася зараз, також потребує розслідування та з'ясування того, чи справді це мало місце.

Наразі достеменно не відомо, чи дійсно всі ці обвинувачення є правдивими. Частина попередніх позовів була врегульована, інша ще залишається активною. Та поки все, що можна зробити – це чекати на результати розслідування та відповідь на цей позов. Очікувано, що виконавець та близькі йому люди відкидають все, але лише час та розслідування покажуть, є чи немає провина на ньому.

Мої відео