Надсилали ворогу координати розташування вогневих позицій ЗСУ – судитимуть двох чоловіків

Надсилали ворогу координати розташування вогневих позицій ЗСУ – судитимуть двох чоловіків
432931 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактами поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що упродовж травня-червня 2022 року мешканець смт Нью-Йорк через месенджер розміщував інформацію з географічними координатами місць дислокації підрозділів українських військових на території Бахмутського району.
Інший фігурант – затятий прихильник «руського миру» неодноразово надсилав інформацію про вогневі позиції наших захисників та переміщення військової техніки представникам незаконного збройного формування так званої народної міліції квазіреспубліки «ДНР».
Загалом обвинувачені передали ворогу 22 таких повідомлення. Обидва фігуранти чекають на вирок суду під вартою.
Досудові розслідування та оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкціями статей - від 8 до 15 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео