Скандал. Футболісти збірної Хорватії виконали неофашистську пісню

Скандал. Футболісти збірної Хорватії виконали неофашистську пісню
240669 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вся справа в гостро-політичному підтексті композиції.

У Хорватії спалахнув скандал. Футболістів національної збірної з футболу критикують за неофашистську пісню. Гравці виконали її після виходу до 1/2 фіналу ЧС-2022 у Катарі.

Під час святкової вечері гравці збірної Хорватії виконали пісню, яка вихваляє їхню націю. У цій пісні є патріотичний контекст, адже в ній йдеться про любов до п'яти частин Хорватії. Гостро-політичний підтекст композиція набуває, коли йдеться про шосту неіснуючу частину країни — Герцег-Босне.

Ця напівдержава була утворена боснійськими хорватами-сепаратистами під час війни на початку 90-х років. У самопроголошеному регіоні було проведено етнічне чищення боснійців та боснійських мусульман – їх розстрілювали.

До речі, автором пісні є ультра-правий активіст-композитор під псевдонімом Томпсон. Цей псевдонім походить від назви кулемету, який він використовував під час війни у 90-ті роки.

Зазначимо, що у 1/2 фіналу ЧС-2022 з футболу хорвати програли збірній Аргентини з рахунком 0:3.

Джерело

Теги: Аргентина,Аргентина – Хорватія,Аргентина – Хорватія 2022,Скандал, Футболісти збірної Хорватії виконали неофашистську пісню, неофашистська пісня, неофашизм, Хорватія, Спорт, Спортивні новини, Спортивные новости, Футбол, Новости, Новини, новини футболу, новости футбола, новости спорта, новини спорту, ЧС-2022 у Катарі, Катар, Мундіаль, Мундіаль-2022, Мундіаль в Катарі, ЧС-2022, ЧС 2022, Чемпіонат Світу-2022, Чемпіонат Світу, Чемпіонат
Автор: admin.sportcomua
Мої відео