БЕБ та IRS домовились про стратегічне партнерство та співпрацю

БЕБ та IRS домовились про стратегічне партнерство та співпрацю
406732 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання із налагодження співпраці між Бюро економічної безпеки України та Служби внутрішніх доходів США (Internal Revenue Service (IRS)), проведення тренінгів для працівників БЕБ експертами IRS, підтримка інституційного розвитку відомства – основні теми, що обговорювалися сторонами.

Онлайн-зустріч співробітників БЕБ з представниками керівництва IRS відбулася за сприяння Надзвичайного та Повноважного Посла України в США пані Оксани Маркарової.

Директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник розповів американським колегам про мету створення аналітично-правоохоронного органу, його становлення в умовах війни, структуру, важливість аналітики та ризик-орієнтованого підходу для аналізу кримінальних явищ та превенцію порушень у сфері економіки, як основного завдання органу.

“БЕБ налагоджує співпрацю із багатьма міжнародними партнерами для побудови ефективної аналітичної моделі для упередження і подолання кримінальних проявів в економічній сфері та захисту економіки в України. Завдяки спільній взаємовигідній співпраці, а також із залученням легального бізнесу, зможемо подолати тіньовий сектор, забезпечити конкурентні умови ведення бізнесу, та зробити українську економіку привабливою для інвестицій.

Ще одним напрямом співпраці БЕБ з міжнародними партнерами є пошук та боротьба з легалізацією коштів у ЄС та США, отриманих в Україні незаконним шляхом”, - зазначив Директор БЕБ.

Виконуюча обов’язки Комісара Управління великого бізнесу та міжнародного співробітництва IRS Холлі Паз, заступниця виконуючої обов’язки Комісара Дженіфер Бест та Дебора Палачек директорка відділу у сфері транскордонної діяльності IRS висловили зацікавленість у співпраці та подякували представникам БЕБ за презентацію органу.

За результатами зустрічі сторони домовилися про налагодження двосторонньої співпраці між БЕБ та IRS, методологічну підтримку, обмін інформацією та досвідом у боротьбі з кримінальними проявами у сфері віртуальних активів та криптовалюти, оцінку ризиків у діяльності міжнародних компаній та інших сферах економіки. Сторони домовились найближчим часом провести зустріч з експертами IRS, що відповідають за різні функціональні напрями IRS для детального обговорення порядку денного співпраці.

Американська сторона також підтвердила зацікавленість в організації робочого візиту співробітників БЕБ до США.

Довідково: Служба внутрішніх доходів США - Internal Revenue Service (IRS) -IRS – це державний орган Федерального уряду Сполучених Штатів Америки, який займається збором податків, контролює виконання законодавства про оподаткування та тлумачить податковий кодекс. В структурі IRS знаходиться підвідомчий орган - підрозділ Кримінальних розслідувань (IRS Criminal Investigation), відповідальний за розслідування кримінальних порушень Кодексу внутрішніх доходів США та пов’язаних фінансових злочинів, таких як відмивання грошей, валютні порушення, шахрайство, пов’язане з крадіжкою особистих даних та фінансування тероризму тощо, а також запобігання порушенням податкового законодавства.

IRS підпорядковується Міністерству фінансів США та очолюється Комісаром Внутрішніх Доходів.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,IRS, США
Мої відео