БЕБ домовився про співпрацю з представниками МВФ в Україні

БЕБ домовився про співпрацю з представниками МВФ в Україні
392118 ПЕРЕГЛЯДІВ

Налагодження двосторонньої співпраці та підтримка інституційного розвитку БЕБ – основні теми онлайн-зустрічі Директора Бюро економічної безпеки України Вадима Мельника з представниками Міжнародного валютного фонду.

Від Міжнародного валютного фонду участь взяли Ваграм Степанян - Постійний Представник МВФ в Україні, Енріко Аав, старший економіст Податково-Бюджетного Департаменту МВФ  та Ігор Шпак, співробітник Представництва МВФ в Україні.

Насамперед Директор Бюро подякував представникам МВФ за надану Україні допомогу. Він розповів як відбувається становлення органу, про структуру БЕБ, важливість аналітики та ризик-орієнтованого підходу для аналізу кримінальних явищ в економіці.

“Головний KPI БЕБ – зниження рівня тіньової економіки, що дозволить легальному бізнесу розвиватися та привабить іноземні інвестиції. Упередження нанесення шкоди бюджету України, відшкодування завданих збитків та покарання порушників – це вже його складові. Співробітники БЕБ сумлінно виконують свою роботу на економічному фронті. Але для сталого інституційного розвитку органу необхідна підтримка міжнародних партнерів. Тільки спільними зусиллями з нашими міжнародними партнерами, цеглина за цеглиною, ми побудуємо дієвий та ефективний орган, що буде здатний гарантувати економічну безпеку нашої держави” , – зазначив Вадим Мельник.

За результатами зустрічі сторони домовилися про налагодження двосторонньої співпраці між БЕБ та представниками МВФ, підтримку робочих стосунків. Представники МВФ в свою чергу, погодилися підтримувати незалежність та інституційний розвиток БЕБ.

Нагадаємо, нещодавно відбулася зустріч представників Бюро економічної безпеки України та Федеральної служби публічних фінансів Королівства Бельгії, на якій було визначено перспективні напрями співпраці: санкційна політика щодо активів росії та розслідування фактів виведення валютних цінностей з України. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/sanktsiina-polityka-shchodo-aktyviv-rf-ta-rozsliduvannia-faktiv-vyvedennia-valiutnykh-tsinnostei-z-ukrainy-perspektyvni-napriamy-spivpratsi-beb-z-belhiiskymy-kolehamy

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,МВФ
Мої відео