Керував авто у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, скоїв смертельний наїзд на дитину і втік – підозрюється мешканець Київщини

Керував авто у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, скоїв смертельний наїзд на дитину і втік – підозрюється мешканець Київщини
398980 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Бориспільської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, що  спричинило загибель дитини (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, ввечері 31 жовтня в селі Сулимівка Бориспільського району підозрюваний, керуючи автомобілем «Daewoo Lanos», перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння,  скоїв наїзд на 14-річну дівчину, яка рухалася у попутному напрямку вздовж узбіччя. Дитина від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці ДТП.

Після наїзду водій залишив місце аварії. Машину він відігнав та залишив у Черкаській області, а сам повернувся додому. Затримано 24-річного мешканця Київщини наступного дня. За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Бориспільським райуправлінням  ГУ Нацполіції в Київській області.

Санкція статті передбачає до 10 років  позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео