580 млн грн для ЗСУ, за рахунок арештованого БЕБ майна

580 млн грн для ЗСУ, за рахунок арештованого БЕБ майна
333936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Понад 2200 тон хлористого калію та понад 17300 тон аміаку, загальною вартістю майже 580 млн грн, на які співробітники Бюро економічної безпеки України наклали арешт, було реалізовано Національним агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Ці товарно-матеріальні цінності належать суб’єктам господарської діяльності російської федерації та республіки білорусь. Вони були арештовані та вилучені детективами БЕБ в межах досудових розслідувань у кримінальних провадженнях та передані в управління АРМА.

Наразі, з метою максимально швидкого перерахування цих коштів для потреб ЗСУ, за погодженням з Кабінетом Міністрів України та Офісом Генерального прокурора, направлено подання на придбання військових облігацій.

Нагадаємо, Головним підрозділом детективів Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, здійснюється досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях, за ознаками кримінальних правопорушень в економічній сфері суб’єктами господарської діяльності, бенефіціарними власниками яких є громадяни рф та рб. Загальна орієнтовна вартість усіх активів росії та білорусі (фізичних та юридичних осіб) арештованих співробітниками БЕБ становить понад 44 млрд грн.

Нагадаємо, співробітники Бюро економічної безпеки України розслідують фінансову діяльність колаборантів. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-rozsliduie-finansovu-diialnist-kolaborantiv та https://esbu.gov.ua/news/uhilennya-vid-splati-10-mln-grn-podatkiv-vikrito-porushnika-kolaboranta.

 

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки, Вірю в ЗСУ,ЗСУ, АРМА, активи росії
Мої відео