Спотворює реальність та маніпулює свідомістю людей - заочно підозрюється псевдокореспондент маріупольського телеканалу

Спотворює реальність та маніпулює свідомістю людей - заочно підозрюється псевдокореспондент маріупольського телеканалу
340751 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці м. Маріуполя у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованих на їх підтримку ( ч. 6 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, наприкінці 2021 року мешканка м. Маріуполя, маючи диплом за фахом «Журналістика» факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, працевлаштувалась на один з маріупольських місцевих телеканалів.
У вересні поточного року, перебуваючи в окупованому місті, підозрювана почала працювати «кореспондентом» на пропагандистському телеканалі «Мариуполь 24».
Підтримуючи політику ворога, зловмисниця здійснює підбір тем і спікерів для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки, забезпечує інформаційну діяльність каналу загарбників, поширюючи «правильні новини» задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого агресором міста.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу ГВ ЗНД УСБУ в Дніпропетровській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео