Відправляли військовим рф та бойовикам дані про українських захисників, прикордонників і поліцейських – судитимуть чотирьох мешканців Донеччини

Відправляли військовим рф та бойовикам дані про українських захисників, прикордонників і поліцейських – судитимуть чотирьох мешканців Донеччини
441937 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох громадян України за фактами надання незаконним збройним формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та поширення інформації про переміщення, рух і розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 7 ст. 111-1, ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що перший обвинувачений – мешканець Краматорська, у травні 2022 року через месенджер надсилав представнику одного з силових відомств рф інформацію про розташування особового складу та техніки українських військових, співробітників Державної прикордонної служби і Національної поліції на території м. Краматорська Донецької області. Загалом він відправив ворогу 4 повідомлення.

Другий – також краматорчанин, у березні цього ж року переписувався через заборонену в Україні соціальну мережу з представником одного з незаконних збройних формувань. Зловмисник відправив йому 14 текстових повідомлень з координатами про переміщення та розташування військовослужбовців Збройних Сил України на території Покровського району.

 Третій – мешканець Покровська співпрацював з представником армії країни-агресора у квітні цього року. Ворожий інформатор надіслав через соціальну мережу 5 повідомлень про розташування особового складу та техніки ЗСУ на території міста.

 Четвертий обвинувачений – мешканець м. Бахмута допомагав загарбникам у липні поточного року. Він розповсюджував через проросійські групи у месенджері дані про переміщення, вогневі позиції та місця дислокації підрозділів українських військових у місті.

 Усі четверо правопорушників чекають на вирок суду під вартою.

 Досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалися слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Мої відео