Представники КМЄС беруть участь у роботі Конкурсної комісії БЕБ

Представники КМЄС беруть участь у роботі Конкурсної комісії БЕБ
346310 ПЕРЕГЛЯДІВ

До процесу проведення онлайн-співбесід з кандидатами на зайняття вакантних посад гласних штатних працівників, які мають спеціальне звання до територіальних управлінь Бюро економічної безпеки України долучено міжнародних партнерів. Керівництво Консультативної місії Європейського Союзу погодило двох співробітників, спеціаліста з HR та державних фінансів, які долучені до процесу проведення онлайн-співбесід у якості спостерігачів. Ця процедура дозволена Регламентом роботи конкурсних комісій з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад гласних штатних працівників, які мають спеціальні звання у БЕБ.

Наразі тривають співбесіди у конкурсах на зайняття вакантних посад гласних штатних працівників, які мають спеціальні звання до центрального апарату та територіальних управлінь БЕБ. Також участь в організації та проведені одного з етапів конкурсу - проходження поліграфа взяли КНІДСЕ, Держприкордон служба, Управління державної охорони, СБУ та Академія МВС. БЕБ висловлює подяку міжнародним партнерам та колегам за участь та допомогу.

Нагадаємо, конкурсна процедура складається з наступних етапів:

- кваліфікаційний іспит на знання загального та спеціального законодавства;

- психологічне тестування;

- проходження поліграфа (за згодою);

- фізичне тестування (у конкурсі до центрального апарату за кваліфікаційною вимогою);

- співбесіда.

Як повідомлялося раніше, всього на конкурси було подано понад 3500 заяв. Після розгляду документів конкурсними комісіями, до участі у першому етапі конкурсу до територіальних управлінь БЕБ було допущено понад 900 кандидатів, до центрального апарату БЕБ – понад 600.

До співбесіди, за результатами попередньо проведених етапів конкурсів, до територіальних управлінь конкурсні комісії допустили понад 470 заяв кандидатів, та понад 270 заяв кандидатів до центрального апарату.

За результатами усіх етапів конкурсу, конкурсні комісії складуть рейтинг та визначать переможців конкурсних відборів до центрального апарату та територіальних управлінь БЕБ.

 

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову №1135 про утворення територіальних органів Бюро економічної безпеки. Відповідно до постанови, створено 23 територіальних управління. Наразі роботу розпочали 5 територіальних управлінь. На початку жовтня було призначено керівника Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області, детальніше. https://esbu.gov.ua/news/tu-beb-u-chernivetskii-oblasti-rozpochalo-robotu

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу у Києві 1 грудня 2014 року. З Європи до України прибули міжнародні експерти, готові надавати консультації з питань безпеки, діяльності поліції, органів судочинства, прокуратури, а також протидії корупції та забезпечення прав людини тощо.

Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.

У березні-квітні 2022 року країни-члени ЄС доручили КМЄС нові завдання. Так, місія надає підтримку правоохоронним органам у сприянні переміщенні біженців з України до сусідніх країн ЄС та доставці гуманітарної допомоги до України. КМЄС також надає підтримку органам системи верховенства права щодо розслідування та переслідування міжнародних злочинів.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,КМЄС
Мої відео