Поточні тенденції, методологію та практики боротьби з відмиванням коштів обговорили представники правоохоронних органів у Юрмалі

Поточні тенденції, методологію та практики боротьби з відмиванням коштів обговорили представники правоохоронних органів у Юрмалі
406788 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники Бюро економічної безпеки України взяли участь у щорічній міжнародної конференції з питань боротьби з відмиванням коштів, яка відбулася нещодавно у Юрмалі (Латвійська Республіка). Зазначений захід був організований Державною поліцією Латвії у рамках програми Фінансового механізму європейської економічної зони на 2014 – 2021 рр. з метою посилення міжнародної співпраці в цьому напрямку.

У конференції брали участь представники Латвії, США, Канади, Нідерландів, Великої Британії, Ісландії, Молдови та України. Правоохоронці, прокурори, експерти неурядових організацій, та представники Ради іноземних інвесторів вивчали поточні тенденції та методологію, а також обмінювалися практичними підходами з розслідування та притягнення до відповідальності за відмивання коштів.

Як один із найважливіших напрямів, учасники конференції опрацьовували питання реалізації режиму міжнародних санкцій в аспекті війни в Україні. Крім того, учасники мали можливість здобути практичні навички з побудови стратегії розслідування, координації дій слідчої групи, визначенні методів і технік відмивання коштів на підставі американського досвіду розслідування подібних випадків.

Впродовж конференції учасники також вивчали типологію злочинних схем на прикладі представлених журналістами розслідувань випадків корупції та «лондроматів» (схем відмивання коштів). Були опрацьовані конкретні підходи до співпраці між представниками правоохоронних органів та журналістами-розслідувачами, а також представниками неурядових організацій задля оперативного обміну інформацією про рух нелегальних коштів та подальшого вжиття належних заходів щодо обмеження незаконних фінансових потоків.

Крім цього, участь представників БЕБ в зазначеній конференції дала можливість репрезентувати новостворений орган, його функції та сферу повноважень для інших учасників заходів, а також встановити робочі контакти з представниками компетентних органів Канади, Молдови, Ісландії, Латвії та Нідерландів з метою подальшого розвитку співпраці, у частині вивчення досвіду та обміну інформацією.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,міжнародна діяльність
Мої відео