Повідомляв окупантам про покинуті будинки та доносив на противників «руського миру» - затримано єгеря з Лиманського району

Повідомляв окупантам про покинуті будинки та доносив на противників «руського миру» - затримано єгеря з Лиманського району
329317 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю с. Старий Караван у добровільному наданні незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, тобто у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з червня 2022 року єгер, перебуваючи в окупованому російськими військами с. Старий Караван Донецької області, надавав загарбникам допомогу у веденні бойових дій проти українських захисників.

Достовірно знаючи про громадян, які евакуювалися з селища, зловмисник повідомляв військовим рф про покинуті житлові будинки, в які окупанти заселялись. Окрім цього, підозрюваний вказував на проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, аби з ними проводили «фільтраційні заходи» задля попередження та припинення діяльності диверсійно-розвідувальних груп, які сприяють військовослужбовцям Збройних Сил України в боротьбі проти армії країни-агресора. Від доносів єгеря постраждали близько 15 мирних громадян.

Підозрюваного викрили та затримали в порядку ст. 208 КПК України у звільненому м. Лимані. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється слідчими 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Мої відео