Спільні розслідування щодо російських активів, з махінацій та шахрайства, обмін оперативною інформацією та партнерство з реалізації проєктів – результати зустрічі БЕБ з бельгійськими колегами

Спільні розслідування щодо російських активів, з махінацій та шахрайства, обмін оперативною інформацією та партнерство з реалізації проєктів – результати зустрічі БЕБ з бельгійськими колегами
383028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Управління міжнародного співробітництва Анатолій Александров, під час участі у конференції «2022 AFCOS Conference», зустрівся із представником Казначейства Міністерства фінансів Королівства Бельгії, відповідальним за напрям санкційного контролю та блокування російських активів, підсанкційних юридичних та фізичних осіб - Вернером Ван Ноппеном. Сторони домовилися про напрацювання алгоритму взаємодії у проведені спільних розслідувань в цьому напрямі, виявленні, блокуванні та передачі на користь Україні активів рф та рб, в межах компетенції Бюро економічної безпеки України. До речі, саме через Казначейство Мінфіну Бельгії пройшло блокування сотень млрд євро, які належать компаніям, фізичним особам та державним структурам із росії.

Також представник БЕБ зустрівся із керівництвом Адміністрації публічних фінансів Королівства Бельгії - Нілсом Ондербеке (представник підрозділу по боротьбі із шахрайством Адміністрації публічних фінансів), Жаном-Франсуа Вандермюленом (керівник Спеціальної податкової інспекції Адміністрації публічних фінансів) та Аннелісою Лєвенс (радниця президента Адміністрації публічних фінансів Бельгії з питань міжнародного співробітництва). Сторони домовилися про обмін оперативною інформацією між БЕБ та спеціальною податковою інспекцією, в межах податкових розслідувань з махінацій та шахрайства відповідно до повноважень БЕБ. Окрім цього, Управління міжнародного співробітництва БЕБ вже направило бельгійським колегам перелік базових цілей відповідно до стратегії розвитку БЕБ. 

Адміністрація публічних фінансів виявила бажання долучитися у якості партнера з розвитку до реалізації проєктів за напрямами пов’язаними з HR, запобіганням корупції, автоматизацією аналітичних процесів, корпоративної культури та методологією розслідувань податкових злочинів. Найближчим часом заплановано підписання Меморандуму про співробітництво. 

Найближчим часом заплановано провести онлайн переговори Директора БЕБ зі спеціальними інспекторами з податкових розслідувань та представником Казначейства Міністерства фінансів Королівства Бельгії з питань спільних дій у напрямку реалізації санкцій.

Міжнародні зустрічі та подальша двостороння співпраця з європейськими інституціями, відповідними правоохоронними органами країн ЄС, в межах повноважень Бюро економічної безпеки України, сприятиме налагодженю діалогу та напрацюванню спільної координації дій, обговоренню новітніх ідей, нових практик у боротьбі зі злочинами в економічній сфері.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки, ЄС
Мої відео