Присягнув на вірність окупантам – експосадовця ДСНС України в Донецькій області судитимуть за державну зраду

Присягнув на вірність окупантам – експосадовця ДСНС України в Донецькій області судитимуть за державну зраду
244600 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного з державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України в Донецькій області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року 25-річний старший лейтенант служби цивільного захисту, перебуваючи на тимчасово окупованій російськими загарбниками території Маріупольського району, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України та добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Правопорушник обійняв псевдопосаду у структурному підрозділі так званого «мнс днр», а саме у «пожежно-рятувальній частині смт Володарське».
Неправомірні дії обвинуваченого спрямовані на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України і допомагають рф та її воєнізованим формуванням здійснювати військову агресію проти нашої держави.
Досудове розслідування здійснювалось третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполі) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу УСБУ в Хмельницькій області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацію майна.
Мої відео