Забезпечили проведення псевдореферендумів на окупованій території Донеччини – заочно підозрюються ще 12 так званих депутатів квазіреспубліки «днр»

Забезпечили проведення псевдореферендумів на окупованій території Донеччини – заочно підозрюються ще 12 так званих депутатів квазіреспубліки «днр»
317551 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 12 особам заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, 20 вересня 2022 року 12 псевдодепутатів взяли участь у засіданні так званої народної ради «днр» та на підставі звернення голови «громадської палати» квазіреспубліки особисто позитивно проголосували і прийняли фейковий закон «про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта рф».
У подальшому за результатами вказаного голосування так званою центральною виборчою комісією «днр» організовано та проведено незаконний референдум у населених пунктах тимчасово окупованої території Донецької області, з метою приєднання частини українських територій до держави-агресора.
Прокуратура продовжує роботу з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до посягання на територіальну цілісність та суверенітет України.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
За санкціями статей правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео