Останні зміни в правилах дорожнього руху

Останні зміни в правилах дорожнього руху
387209 ПЕРЕГЛЯДІВ

Учасники дорожнього руху за умови, передбачені ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», можуть бути суб'єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто на призначення адвоката, який буде представляти  інтереси такого учасника, зокрема, під час  розгляду адміністративного провадження про порушення правил дорожнього руху (ПДР).


Останнім часом відповідальність за порушення окремих правил дорожнього руху істотно зросла, тому пропонуємо ознайомитися з останніми змінами, на що треба звернути увагу,  що варто знати водіям про зміни наступного року, а також дослухатися до порад учасникам дорожнього руху.

  •   Камери спостереження  зможуть враховувати не тільки перевищення швидкості, а ще й виїзд на смугу громадського транспорту, проїзд на червоне світло, рух зустрічною смугою та зупинку на смузі громадського транспорту.
  • У вересні планується повернути обов’язковий техогляд автівок, який скасували ще у 2011 році. Але є ймовірність, що через воєнний стан його введення перенесуть на наступний рік;
  • Оновлено  сферу дорожньої розмітки. З'явилася так звана "вафельниця" – коробчаста розмітка жовтого кольору 1.10.3, яку малюють на перехрестях. Вона має знизити кількість заторів і "тянучок" на дорогах.
  • Нововведення стосуються і велосипедистів   Якщо  раніше вони могли їздити спеціальними доріжками, то тепер вони мають окремі смуги. Ними можуть їздити і власники електросамокатів  та скутерів;
     

Є декілька законопроектів внесення змін в редакцію  ПДР на 2023 рік.

Наприклад, пропонується забирати права за постійне повторення тих самих порушень ПДР, а  видавати їх знову, якщо людина ще раз складе іспити.

Поради ‼
⚠ Виконуйте правила дорожнього руху, завдяки чому дорожній рух стає безпечним!
⚠  Перевищення швидкості не завжди допомагає дістатися до пункту призначення вчасно, будьте відповідальними і за своє життя, і за життя пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Найбільш безпечна швидкість руху автомобіля – це швидкість руху потоку.
⚠ Якщо відчуваєте, що засинаєте – зупиніться, зробіть зарядку, випийте кави. Особливо під час тривалих подорожей подбайте, щоб поруч був хтось, хто міг би вас замінити за кермом, або ж подбайте про можливість зупинки та сну.
⚠ Якщо бачите пішохода, що збирається перейти дорогу, починайте гальмувати завчасно. Це не тільки убезпечить вас як водія, а й дасть сигнал автівкам позаду вас.
⚠ Якщо перед вами перехрестя з вимкненим світлофором, не обганяйте машини, що їдуть повільніше.
⚠  Дотримуйтеся правил паркування: займайте одне місце, а в разі паркування на вузькій вулиці, не забудьте скласти дзеркала заднього виду.
⚠ Звертайте увагу на інших учасників дорожнього руху, зокрема велосипедистів.
⚠  Будьте обережні під час обгону вантажівок, а також не гальмуйте різко, якщо ви їдете попередувеликогабаритного транспорту, оскільки він просто може не встигнути зупинитися за вами.
⚠  Будь-де, будь-коли і за будь-яких умов будьте відповідальними за кермом: якщо вам стало зле, переконайтеся, що зможете вести машину; читайте інструкції до ліків, які приймаєте, деякі з них протипоказано поєднувати з водінням, і ніколи не кермуйте під впливом проміле. Завжди можна викликати таксі,  скористатися громадським транспортом або віддати перевагу безалкогольній продукції 

Мої відео