Передала приміщення гімназії окупантам – на Донеччині колишній освітянці оголошено підозру у пособництві державі-агресору

Передала приміщення гімназії окупантам – на Донеччині колишній освітянці оголошено підозру у пособництві державі-агресору
312516 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Світлодарська заочно повідомлено про підозру в умисному вчиненні громадянином України дій, спрямованих на допомогу окупаційній адміністрації держави-агресора шляхом передачі їй матеріальних ресурсів з метою завдання шкоди Україні, тобто у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року виконуюча обов'язки директора навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І ступеня – гімназія» Світлодарської міської ВЦА Бахмутського району почала співпрацювати з окупаційною владою рф, яка тимчасово захопила місто.
Підозрювана погодилась обійняти псевдопосаду виконуючої обов'язки директора зазначеного закладу, який загарбники незаконно «підпорядкували» м. Дебальцеве.
Свідомо діючи на шкоду інтересам України, підозрювана передала окупантам частину приміщення гімназії для організації «громадської приймальні глави «днр». Вказані незаконні дії зловмисниця узгодила з самопроголошеним «головою адміністрації м. Дебальцеве» та так званим керівником центрального виконкому «громадського руху» псевдореспубліки.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Правопорушниці загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео