Створили фейкові виборчі комісії та забезпечили проведення незаконного референдуму – головам «громадської палати» та «цвк днр» заочно повідомлено про підозру

Створили фейкові виборчі комісії та забезпечили проведення незаконного референдуму – головам «громадської палати» та «цвк днр» заочно повідомлено про підозру
415236 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом чоловікам заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у вересні 2022 року двоє мешканців міст Макіївка та Донецьк, обіймаючи псевдопосади голів «громадської палати» та «центральної виборчої комісії» фейкової республіки «днр», взяли активну участь в організації так званого референдуму щодо приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до складу рф.
Один з підозрюваних, перебуваючи у м. Донецьку, провів засідання «громадської палати», за результатами якого затвердив та направив до так званого «голови днр» звернення щодо проведення псевдореферендуму, а також виступив з відповідною тезою у підконтрольних окупантам ЗМІ.
Інший підозрюваний, на виконання фейкового закону «про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта рф», розробив порядок проведення у період 23-27 вересня 2022 року незаконного голосування і керував створенням 25 «територіальних виборчих комісій» та «дільниць», у тому числі на території держави-агресора.
Досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео