Черговий колаборант, що працює на окупантів – заочно повідомлено про підозру псевдоначальнику «управління ЖКГ та будівництва м. Маріуполя»

Черговий колаборант, що працює на окупантів – заочно повідомлено про підозру псевдоначальнику «управління ЖКГ та будівництва м. Маріуполя»
292721 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Маріуполя в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, правопорушник добровільно перейшов на бік ворога та погодився обійняти посаду так званого начальника «управління житлово-комунального господарства та будівництва адміністрації м. Маріуполя» фейкової республіки «днр».

Використовуючи надані ворогом так звані організаційно-розпорядчі й адміністративно-господарські повноваження, зловмисник керує псевдоуправлінням, налагодив взаємодію з підконтрольними загарбникам ЗМІ та використовує їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації рф і формування серед населення думки про її легітимність.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Мої відео