Київ. Національна спілка журналістів: «Ми з України!»

Київ. Національна спілка журналістів: «Ми з України!»
267559 ПЕРЕГЛЯДІВ

Газету з історіями про сильних духом і мужніх людей «Ми з України!» поширює серед земляків редакторка видання «Вісті Сквирщини» з Київщини Катерина Бондарчук. Редакція «Вістей», якій Національна спілка журналістів України (НСЖУ) свого часу допомагала відбитися від тиску чиновників, навіть у нинішні непрості часи зберегла газету в Сквирі й активно долучається до ініціатив спілки. Тож разом із першою заступницею Київської організації Спілки журналістів Аллою Малієнко передали пані Катерині примірники нашого патріотичного видання.

Українські журналісти видали цю газету до Дня незалежності.

Вона розповідає про важливість журналістів і ЗМІ, котрі не просто висвітлюють реалії війни в Україні, а й показують героїзм простих людей. Видання «Ми з України!» вийшло за підтримки ініціативи Ukrainian Media Fund та спільно з редакціями національних і регіональних медіа з усієї України.

До газети увійшли кращі матеріали, опубліковані чи видані в ефір у межах проєкту «Ми з України!». Історії людей, які залишили роботу, щоб стати волонтерами, лікарів, які під обстрілами рятують життя, водіїв, які вивозять з-під окупації своїх співвітчизників, підприємців, які не шкодують своїх бізнесів заради перемоги.

Проєкт Спілка реалізує завдяки ініціативі Ukrainian Media Fund, започаткованій Фундацією Gazeta Wyborcza разом із партнерськими організаціями медіакомпаній скандинавських країн.

Фонд засновано на знак солідарності з журналістами та фотографами, які щодня роблять репортажі з передової в Україні. Його головна мета – мобілізація міжнародної підтримки – як фінансової, так і технічної – для місцевих ЗМІ в Україні.

«У нашій боротьбі за свободу та демократію нас підтримали друзі, партнери, організації та установи з усього світу. Тепер ми вважаємо, що настав час віддати борг вільній Європі, підтримати виживання незалежної журналістики та надійне висвітлення в ЗМІ. Саме тому ми створили фонд Gazeta Wyborcza Foundation, і тому почали допомагати українським незалежним ЗМІ уже через 48 годин після нападу росії на Україну», – говорить Йоанна Кравчик, керівниця Gazeta Wyborcza Foundation.

За словами старшого радника шведської компанії Bonnier News Томаса Маттсона, оскільки Bonnier News співпрацює з Gazeta Wyborcza Foundation у Польщі та є співзасновником Фонду підтримки українських медіа, планується довгострокова підтримка медіа в Україні.

«Це не тільки фінансова допомога, а й допомога з обладнанням, ноу-хау та партнерство, щоб можна було створити стійкий і, ймовірно, більш консолідований газетний ринок», – зазначає пан Маттсон.

За період реалізації проєкту «Ми з України!» у національних та регіональних медіа вже вийшло понад 100 авторських матеріалів.

Як кажуть редактори, цей проєкт – не тільки поштовх для створення життєствердного контенту, а й зміцнення звʼязку з аудиторією, залучення нових читачів, глядачів і слухачів. А ще – це відчуття підтримки від «своїх», бо в тяжкі часи економічної кризи про них не забули. Адже пріоритетом НСЖУ і є підтримка редакцій  та журналістів!

Газету «Ми з України!» поширюють безкоштовно через редакції ЗМІ та обласні осередки НСЖУ, загальний наклад – 20 тисяч примірників.

Журналісти важливі! Ми з України!

 

Сергій ТОМІЛЕНКО, голова Національної спілки журналістів України

 

 У Спілці журналістів у Києві. Світлина із мережі Фейсбук

Теги: Національна спілка журналістів України,Проект «Ми з України!»,Сергій Томіленко, Алла Малієнко, Незалежний український медіацентр у Європі, IMF, Independent Media Forum,Катерина Бондарчук,Ukrainian Media Fund,Gazeta Wyborcza Foundation,Йоанна Кравчик,Томас Маттсон,Bonnier News
Мої відео