Публікували дані з координатами ЗСУ – двом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру

Публікували дані з координатами ЗСУ – двом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру
307842 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, у червні-липні мешканка м. Дружківка, а у травні - червні 2022 року мешканець смт Нью-Йорк, використовуючи месенжер «Telegram», розміщували інформацію, у якій містились дані з географічними координатами про місця дислокації підрозділів українських військових на території Краматорського та Бахмутського районів. Вказана інформація загрожувала небезпекою здійснення обстрілів мирних громадян та інфраструктури населених пунктів з боку держави-агресора рф.
Загалом підозрювані розмістили 11 таких публікацій. Правоохоронцями затримано зловмисників у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Мої відео