На фізико-математичному факультеті відбулася Регіональна студентська науково-практична конференція «Дорога в космос», присвячена 125-річчю від Дня народження Ю. В. Кондратюка

На фізико-математичному факультеті відбулася Регіональна студентська науково-практична конференція «Дорога в космос», присвячена 125-річчю від Дня народження Ю. В. Кондратюка
307488 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 червня 2022 р. в онлайн-форматі відбулася Регіональна студентська науково-практична конференція «Дорога в космос», присвячена 125-річчю від Дня народження Ю. В. Кондратюка (О. Г. Шаргея). Організатором заходу є кафедра загальної фізики і математики фізико-математичного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Мета заходу – актуалізувати значення наукового доробку піонера теорії космічних польотів Ю. В. Кондратюка для сучасної космонавтики, популяризувати знання з астрономії, астрофізики, фізики космосу та можливість їх впровадження у повсякденне життя.

Зі вступним словом до присутніх звернулася очільниця фізико-математичного факультету, докторка фізико-математичних наук Тетяна Барболіна, яка наголосила на важливості вшанування наукових здобутків учених Полтавщини у становленні космонавтики та принагідно запросила учнів вступити на спеціальності фізико-математичного факультету. Доцент, кандидат фізико-математичних наук Павло Федій у своїй доповіді окреслив масштаби постаті Ю. В. Кондратюка як Людини легендарної долі.

До обговорення життєвого шляху та наукового спадку нашого земляка, піонера теорії космічних польотів Ю. В. Кондратюка долучилися учні закладів загальної середньої та фахової передвищої освіти, студенти старших курсів і магістранти, викладачі кафедри загальної фізики і математики фізико-математичного факультету.

Серед учасників конференції приємно відмітити непересічні доповіді студентки ВСП «Фаховий коледж управління, економіки і права ПДАУ» Аріни Мороз (науковий керівник – Іван Худолій), учня Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського Андрія Котелевського (науковий керівник – Тамара Дергай), представників 11 класу Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Лубенської міської ради Полтавської області Андрія Букало та Єлизавети Кривошеї (науковий керівник – Тетяна Шелег).

Підсумовуючи, модератор заходу Олексій Хорольський подякував доповідачам і науковим керівникам за участь в конференції, за жвавий інтерес до астрономічних знань та запросив майбутніх вступників на фізико-математичний факультет. Бажаємо учасникам нових перемог і здобутків у майбутньому!

 

Мої відео