Загибель мирних мешканців та зруйнована інфраструктура – ворог продовжує обстрілювати Донеччину

Загибель мирних мешканців та зруйнована інфраструктура – ворог продовжує обстрілювати Донеччину
317486 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 10 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 8-9 червня 2022 року окупанти вкотре обстріляли цивільне населення на Донеччині. Зокрема від вибухів ворожих снарядів постраждали м. Курахове, м. Мар’їнка, м. Авдіївка, смт Нью-Йорк м. Торецька, с. Богоявленка та с. Новоукраїнка Волноваського району, а також с. Орлівка, с. Новопокровське і с. Первомайське Очеретинської громади.
Через ворожі обстріли м. Мар’їнка та м. Курахове троє мирних мешканців загинули, ще вісім осіб отримали поранення. Зруйновані будинки та автомобілі.
Під час мінометного та артилерійського обстрілів смт Нью-Йорк м. Торецька, с. Богоявленка та с. Новоукраїнка, що здійснювалися окупаційними військами рф та незаконними збройними формуваннями так званої днр з боку тимчасово окупованих населених пунктів, один чоловік загинув, пошкоджено господарчі споруди, будівлі залізничної станції та залізничні колії.
Снаряди загарбників падали і на території м. Авдіївки, с. Первомайське, с. Новопокровське та с. Орлівка. Пошкоджені квартири у багатоповерхівках, приватні будинки, господарські споруди.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.
Мої відео