Російське вторгнення в Україну : Повернувся з Франції до України після нападу росії та став військовим розвідником

Російське вторгнення в Україну :  Повернувся з Франції до України після нападу росії та став військовим розвідником
395896 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Ужгороді 4 квітня попрощалися із загиблим розвідником Святославом Сойком

▪️32-річний розвідник Святослав Сойко народився в Ужгороді 24 січня 1990 року. Святослав любив гори та мав багато друзів у різних країнах. Останні роки жив у Франції, служив у Французькому іноземному легіоні. 

▪️Коли дізнався, що росія напала на Україну, звернувся до військкомату та відправився на війну добровольцем. 24 березня загинув, захищаючи Батьківщину.

Батько загиблого Андрій Сойко каже: 

“Щоб не було соромно жити, як офіцер запасу, у 2014 му році, я пішов у 57 років воювати. Тепер мої діти. Кажуть: тату, тепер наша черга, ми боротимемось за Україну – за квітучу, сильну, міцну, красиву незалежну Україну! Якщо не ми – тоді хто?”.

“26 лютого він повернувся з-за кордону, в той час, коли всі бігли в іншу сторону. Кажу йому: Святослав, для чого ти це зробив? А він каже: я не можу інакше, це наш останній, третій, шанс зберегти Україну. Перший у 2004-му, другий у 2014-му році і це наш останній шанс: якщо ми не зробимо, то не будемо вільними. Казав: мам, я вірю, що Україна буде процвітаючою. Він був повний надії і сил працювати на благо України. І от... от так. Але я кажу: їхня смерть, цих дітей, має бути недарма. На їхніх смертях побудують прекрасний фундамент для нашої України. Я вірю в це!”, – розповіла Ольга Сойко, мати загиблого розвідника.

Вічна пам‘ять!

Теги: Російське вторгнення в Україну, війна в Україні, stoprussia, closethesky, Україна понад усе!
Мої відео