На Мадагаскарі через циклон загинуло 10 людей

На Мадагаскарі через циклон загинуло 10 людей
228885 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляється циклон вже встиг забрати життя щонайменше 10 людей на південному сході Мадагаскару. Це вже 2 за останні 2 тижні циклон, який ринув на Мадагаскар, викликав повені, обвалив будівлі та відключив електроенергію, заявили офіційні особи в неділю.

За словами місцевої влади, найбільш постраждало місто -  Нусі-Варіка. Місто знаходиться, на східному узбережжі, були зруйновані майже всі будівлі.

Циклон Бацирай, стався у суботу пізно ввечері, обрушившись на східне узбережжя зі зливою і швидкістю вітру 165 км/год (100 миль на годину). Передбачалося, що він зможе переселити до 150 000 людей.

Збитки від шторму посилили руйнування, завдані циклоном Ана, який ринув на острів з населенням майже 30 000 000 людей два тижні тому, внаслідок чого загинуло 55 осіб та було переміщено 130 000 людей.

 

Управління ризиками та стихійними лихами Мадагаскару повідомило пізно ввечері в неділю, що 10 людей загинули. Державне радіо зазначило, що деякі з них загинули, коли обвалився їхній будинок у місті Амбалавао, приблизно за 460 км на південь від столиці Антананаріву.

 

«Ми бачили тільки запустіння: вирвані з коренем дерева, електричні стовпи, що впали, зірвані вітром дахи, місто повністю під водою», — повідомляють місцеві жителі.

 

Циклон Ана, що ринув на острівну державу в Індійському океані  ще 22 січня. В результаті циклону загинуло 55 людей внаслідок зсувів та обвалених будівель, а також викликав широкомасштабні повені.

 

Мої відео