Завищення обсягів робіт на понад 1,7 млн грн: судитимуть головного інженера капітального будівництва регіонального управління ДПСУ

Завищення обсягів робіт на понад 1,7 млн грн: судитимуть головного інженера капітального будівництва регіонального управління ДПСУ
439517 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно головного інженера капітального будівництва Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2019 року, вказаний військовий посадовець, здійснюючи технічний нагляд за реконструкцією будівлі гуртожитку під 36-ти квартирний житловий будинок по вулиці 40 років Перемоги, 43
в селищі Музиківка, Білозерського району, Херсонської області, не перевіривши відповідність актів приймання виконаних будівельних робіт та не звіривши їх з фактично виконаними роботами згідно Договору, особисто затвердив офіційні документи, в яких обсяги виконаних робіт були значно завищені.

Внаслідок цього на розрахунковий рахунок приватного підприємства-генпідрядника незаконно переховано грошові кошти в сумі понад 1 млн 700 тис. гривень. У ході досудового розслідування «втрачені» кошти повністю повернуто до державного бюджету.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Херсонська спецпрокуратура,головний інженер,судитимуть,будівницвто,реконструкція,житло,грошові кошти,Херсон
Мої відео