Як зачати дівчинку по овуляції?

Як зачати дівчинку по овуляції?
200269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одні батьки мріють про маленького спадкоємця, інші про крихту принцесі. І не дивлячись на те, що діти всі улюблені, тема зачаття дитини тієї самої статі залишається на сьогодні однією з найактуальніших. ⠀  

 Як, наприклад, зачати дівчинку? ⠀   

 Японський календар, певна дієта, група крові - існує безліч способів, що передаються з покоління до покоління. Сьогодні дізнаємося, як зачати дівчинку з овуляції.  

 Як це працює? ⠀   

 Для початку розберемося, овуляція - це вихід яйцеклітини, що дозріла з фолікула яєчника, після чого вона спускається по матковій трубі в бік матки. Цей період і є найсприятливішим для зачаття. ⠀   

 Яйцеклітина завжди містить тільки X хромосому (вона є в хромосомному наборі як у чоловіків XY, так і у жінок XX) і за фактом стать майбутньої дитини від неї абсолютно не залежить, а ось сперматозоїди, які в цей період рухаються на зустріч до неї, можуть бути як з X хромосомою (дівчата), так і з Y (хлопчики).  

 Відрізняються ці "малюки" не лише змістом, а і якостями. Дівчатка швидше, але їхня життєздатність становить лише 1-2 доби. Хлопці набагато повільніші, вони добігають пізніше, але живуть довше - від чотирьох до п'яти діб. І ось в залежності від найшвидшої (дівчатки) або найвитривалішого (хлопчики) і залежатиме стать майбутньої дитини. При цьому яйцеклітина живе лише добу. ⠀  

 Як же допомогти тій самій "дівчинці" зустрінеться з яйцеклітиною?  

 По-перше, потрібно знати, коли настане овуляція. В нормі вона відбувається щомісяця на 13 - 18 день (залежно від Вашого менструального циклу). Визначити овуляцію допоможуть Ваш персональний календар, тест на овуляцію та вимірювання базальної температури. Можна протягом деяких місяців поспостерігати за своїм циклом, щоб знати, на який день відбудеться овуляція.  

 Або ж зробити кілька УЗД досліджень (фолікулометрія) у першій фазі циклу, щоб поспостерігати за зростанням фолікула, в якому дозріває яйцеклітина.  

 Потім необхідно підняти рівень Х сперматозоїдів у загальному складі сперми. Для цього у перші дні після менструації Ви ведете активне статеве життя. Після цього на кілька днів робимо паузу.   

Найвідповідальніший період охоплює дві доби - це два дні до і сам день овуляції. Це час для вирішального "марш кидка". Теоретично, найшвидша "дівчинка" обжене будь-якого хлопчика і зустрітися в цей період, з нашою заповітною яйцеклітиною. 

Теги: Репродуктологія Київ
Мої відео