Для проведення реформ у закладах професійної освіти виділили п’ятдесят вісім мільйонів євро

Для проведення реформ у закладах професійної освіти виділили п’ятдесят вісім мільйонів євро
344775 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кошти надані Європейським інвестиційним банком виділили на реформування освіти в професійних училищах. П’ятдесят вісім мільйонів євро або ж один мільярд сімсот тисяч гривень перейдуть на оновлення освітнього процесу у профтехах. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

Планують також долучити кошти з бюджету держави та обласних адміністрацій. Також прем’єр сподівається, що власники бізнесу підтримають ідею реформ у професійно-технологічній освіті. Планують до процесу оновлення залучити приватних партнерів України. Ключовими елементами нової стратегії змін виступили: популяризація, партнерство та осучаснення

 

Денис Шмигаль запевняє, що оновлення профтехосвіти неможливе без підтримки підприємців та засновників бізнес компаній. Тому їх активно залучатимуть до процесу модернізації.

 

Цього року до професійних закладів освіти вступило найбільше випускників у Харківській, Львівській, Вінницькій, Запорізькій та  Дніпропетровській державних адміністраціях. Найчастіше підлітки обирають професію кухаря, водія, кондитера, слюсаря та зварювальника.

Мої відео