У "Дії" з 1 грудня можна буде задекларувати місце проживання

У "Дії" з 1 грудня можна буде задекларувати місце проживання
188879 ПЕРЕГЛЯДІВ

У тестовому режимі на порталі "Дія" запускається функція щодо декларування місця проживання без відвідування держустанов. Спочатку послуга була запущена для 7 міст, зараз її роблять доступною для всієї країни.

Змінити місце проживання можна буде за 1 робочий день і для цього не потрібно відвідувати 3 різні установи та чекати на документи протягом 30 днів.

Також чоловікам не доведеться ходити до військкомату, щоб знятися чи стати на облік.

Додаток «ДІЯ» запрацював ще на початку лютого 2019 року. Презентували його президент Володимир Зеленський та члени Кабінету Міністра України. Додаток «ДІЯ» це державний проєкт, який займається Міністерством цифрової трансформації України. Фінансується проєкт державою разом з іноземними фондами. Головною метою цього додатку було полегшення отримання будь-яких державних послуг та спрощення роботи з державними органами, тобто, мається на увазі, все робити онлайн, не виходячи з дому та не стоячи в черзі. Іншими словами, зробити процес електронним та автоматичним. До того ж, якщо подумати, це скоротить корупцію, оскільки взаємодія людини із держслужбовцями буде мінімальною.

Ось список вже доступних та налагоджених послуг в «Дії»:

Цифрові водійські права; усі документи, що посвідчують особу (картка платника податків, ID- картка, закордонний паспорт, свідоцтво про народження, студентський квиток тощо); відновлення та обмін посвідчення водія; запис на вакцинації COVID-19; COVID-сертифікати; сертифікати про одужання від COVID-19; «єМалятко»; земля, нерухомість, будівництво (Державна реєстрація прав на нерухоме майно, декларація про готовність до експлуатації об'єктів СС1, видача паспорта про будівництво, дозвіл на виконання будівельних робіт, «витяг про земельну ділянку», відомості про власника землі, сертифікат про прийняття об'єкта в експлуатацію), штрафи на автомобіль (оплата штрафів також через додаток); довідка про доходи (можна подати онлайн на отримання цієї довідки за 1 хвилину); реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту; реєстрація ФОП; пільги, пенсія та соціальна допомога (при народженні дитини, по безробіттю, муніципальна няня, кредит на житло); підпис документів; QR код, за яким можна отримувати електронні копії цифрових документів користувачів "Дія" на свою електронну пошту.

Питання безпеки дуже важливе, оскільки в додатку зберігатимуться особисті дані, і зовсім не хотілося, щоб ними міг хтось скористатися. Як повідомляє інформація на офіційному сайті додатку Дія – платформа відмінно захищена. Вона розташована у надійному дата-центрі та відповідає світовим стандартам захисту від кіберзагроз. Крім того, програма зберігає мінімум інформації про своїх користувачів. Всі дані передаються та зберігаються виключно в зашифрованому вигляді, а для частини критичних даних використовується блокчейн технологію розподіленого зберігання даних.

Мої відео