У США ПЛАНУЮТЬ ПРЕЗЕНТУВАТИ ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ КРИМСЬКОЇ ПЛАТФОРМИ

У США ПЛАНУЮТЬ ПРЕЗЕНТУВАТИ ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ КРИМСЬКОЇ ПЛАТФОРМИ
226740 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Києві 23 серпня 2021 року, на установчому саміті, була офіційно започаткована Кримська Платформа – інноваційний, міжнародний механізм метою якого є сприяння поверненню окупованих територій, захист прав жителів Криму, зміцненняглобальної безпеки та безпеки європейських країн.

Оскільки міжнародні організації засудили дії РФ, зокрема анексію та окупацію Кримського півострову та відмітили їх незаконність, були запроваджені економічні санкції. Наразі проводиться послідовна політика, яка не визнає дії російського окупанта на території окупованого Криму.

Через вторгнення Російських військ досхідного кордону, а саме в Донецьку та Луганську області, обговорення питання з приводу деокупації АР Крим та Севастополя поступово зменшуватись і зникати з порядку денного міжнародної політики. Але болюча для всіх проблема нікуди не зникла, тому МЗС України тримає на контролі план створення міжнародного переговорного майданчика, який слугуватиме містком для політичного та експертного діалогу з іноземними партнерами та обговорень можливих шляхів деокупації.

Результатами тривалої роботи і планами на майбутнє поділились в офісі Кримської платформи та вже готові представити в США.

Андрій Сибіга -український дипломат та юрист, заступник керівника Офісу Президента, який займається реалізацією широкого комплексу реформ щодо деокупації Криму,  зауважив: "Наступний рік має стати роком розвитку та інституціоналізації Кримської платформи".

Потім він додав, що платформа, започаткована з ініціативи президента України Володимира Зеленського, має стати головним майданчиком для деокупації Криму.

Своєю програмою поїздки до США поділилась команда представництва глави держави в Автономній Республіці Крим. Вони розповіли, що мають презентувати результати вже впровадженої діяльності та ознайомити з планами, вжепідготовленими на майбутнє. Серед таких планів є:

1. Поліпшення правового регулювання ряда важливих питань, зумовлених тимчасовою окупацією Криму, серед яких, зокрема, підтримка незаконно ув’язнених владою країни-агресора.

2. Спрощення доступу до адміністративних послуг для громадян України, які проживають в Криму та Севастополі.

3. Освітні проєкти в підтримку молоді, яка проживає на тимчасово окупованих територіях.

Починаючи з 21 листопада в силу вступив закон про скасування вільної економічної зони "Крим". На думку учасників зустрічі, це дозволить зробити життя мешканців тимчасово окупованого Кримського півострова легшим та комфортнішим.

Всі партнери міжнародної Кримської платформи засудили дії окупанта, а саме: порушення людських прав та свобод, мілітаризацію АР Крим. У спільній декларації була підтверджена територіальна цілісність України. Російську Федерацію закликали до конструктивної участі в діяльності платформи.

Мої відео