Найголовніше – перший крок

Найголовніше – перший крок
317653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глобальні плани про будівництво «Молодіжного» парку у Хмельницькому поступово втілюються у життя. Після шести місяців очікування, нарешті почали укладати першу бруківку на алеях.

 

Проєкт про забудову території поблизу пляжу міста Хмельницького побачив світ ще в лютому 2021 року, проте проблеми з бюджетом та тендером постійно відтерміновували початок робіт. Врешті-решт, підрядником стало хмельницьке ТОВ «Архітектоніка», в якого був лише один конкурент. Товариство уклало угоду на початку червня, але до робіт приступило лише в середині листопада. Подібну затримку виконавці ніяк не пояснюють. Перша черга будівництва парку має завершитися до кінця року. Будівельники за цей період мають закласти центральну пішохідну доріжку та звести мінімалістичний скейт-парк, який стане головною особливістю проєкту, що має залучити молодь. Також до грудня в парку має бути проведене повноцінне освітлення та облаштована зручна зона для паркування. Чи встигнуть підрядники впоратися зі своєю задачею, судити зарано. Поки лише викладають бруківку на центральній алеї. Бригадир Роман Мельничук коментує роботу команди: «Плануємо заложити 100 квадратів. Це займе десь два-три тижні для вимощення цієї ділянки».

 

Початково головні архітектори обіцяли зберегти вже наявний ландшафт ділянки й лише покращити його. Проте зараз актуальним рішенням затверджено викорчування дерев, які вже ростуть на території парку, аби замінити їх бамбуками та модринами. Усього проєкт має три черги, за які в парку мають з’явитися спортивні та дитячі майданчики, оглядовий майданчик та зони для пікніків.

 

Мої відео