ISO представила 5 кроків для модернезації міст у майбутньому

ISO представила 5 кроків для модернезації міст у майбутньому
12422 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оновлення транспорту

Третину викидів у містах створює транспорт. Автобуси, поїзди, трамваї, автомобілі - всі вони є основними засобами, за допомогою яких жителі міста добираються до роботи або школи. Місто з нижчим рівнем викидів вуглецю - це місто, яке підтримує громадський транспорт, а не індивідуальні автомобілі, полегшує пересування на велосипеді та пішки, а також переходить на електричні чи біопаливні автомобілі замість бензинових та дизельних.

Збір даних у системі «розумне місто»

Не тільки дорожній рух та транспорт можна відстежувати та покращувати за допомогою аналізу даних. Розумні міста – міста, які збирають, аналізують та приймають рішення на основі даних – мають стати майбутнім міського життя. Дані з телефонів, з моніторів у будинках та на будинках, у системах водо- та енергопостачання можуть бути використані для визначення того, що де використовується і як це можна зробити більш ефективним.

У 2020 році Сінгапур відкрив лабораторію спільних інновацій Smart Urban, що об'єднує двісті компаній, включно з такими гігантами, як Amazon і Microsoft, які прагнутимуть інновацій з використанням даних, штучного інтелекту та машинного навчання. Мета – покращити шість ключових промислових областей для міста-держави, включно зі сталим розвитком та міським сільським господарством.

Створення стійкості до змін клімату

У той час як міста працюють над зниженням свого впливу на навколишнє середовище, вони також повинні підвищувати стійкість перед мінливим кліматом. Стійке місто здатне підготуватися, відновитися та адаптувати свої системи й процеси для забезпечення їх максимальної стійкості перед потрясіннями та стресами.

Це може означати ремонт природно-захисних споруд від повеней, чим, наприклад, займається програма "Кімната для річки" в Нідерландах, або розвиток міського сільського господарства для стійкішого харчування населення. Також важливим є введення політики, що заохочує встановлення сонячних батарей на будівлях, зниження залежності від викопного палива, як це було успішно зроблено в Лос-Анджелесі, і дотримання принципів маловитратної забудови, що запобігає стіканню води та сприяє її інфільтрації в землю.

Підтримка очільників міст та мегаполісів

Оскільки місцеві органи влади відіграють ключову роль у розвитку міст, стандарти, призначені для їх  керівників, можуть надати особливу допомогу в забезпеченні сталого розвитку. Наприклад, стандарт ISO 37101 може бути використаний керівниками, які працюють у численних міських спільнотах. Він допомагає їм підтримувати сталий розвиток за такими аспектами, як здоров'я та добробут, транспорт та управління довкіллям.

Раціональний підхід

Стандарти ISO також ставлять людину в центр розвитку, гарантуючи, що міста будуються для стійкості та стабільності. Підкомітет SC 1 з інтелектуальної інфраструктури спільнот ISO/TC 268, який підтримує стандарт ISO 37101, зосереджений на створенні інфраструктури місцевих спільнот, яка зберігає довкілля здоровим для планети та міського населення.

Комітет ISO зі сталого розвитку міст та спільнот працює над розробкою нових міських стандартів, які допоможуть уповільнити зміну клімату. Стандарти включатимуть рамки та керівництво для планувальників, які прагнуть розвивати розумні, стійкі міста, які забезпечують стійкий розвиток населення.

Оскільки до 2050 року дві третини населення житиме в містах, керівництво ISO може надати лідерам державного, приватного та добровільного секторів моделі для забезпечення орієнтації майбутніх міст на громадян та спільну роботу, а також пов'язати їх за допомогою технологій.

Мої відео