Як колишнім жителям евакуйованих Прип’яті та Чорнобиля отримати документи у сфері державної реєстрації актів цивільного стану?

Як колишнім жителям евакуйованих Прип’яті та Чорнобиля отримати документи у сфері державної реєстрації актів цивільного стану?
3699 ПЕРЕГЛЯДІВ
Близькість міст Прип’ять та Чорнобиль до Чорнобильської атомної електростанції обумовила їх сумну долю після аварії 26 квітня 1986 року, що сталась на Чорнобильській АЕС.
 
Ця катастрофа поставила населення Чорнобильського району перед необхідністю термінової евакуації і переселення жителів.
У підсумку свої домівки полишили понад 115 тисяч людей.
Багато із них переселили до сусідніх районів Київської області, а для працівників станції побудували нове місто — Славутич.
Значну кількість населення розселили по всій території України.
 
До ліквідації міста Прип’ять та Чорнобильського району, вирувало звичайне життя їх мешканців: народжувались діти, укладались шлюби.
Ці та інші факти реєструвались державними органами – відділами запису актів громадянського стану, виконавчими органами відповідних рад, формувались та зберігались архівні фонди про зареєстровані акти цивільного стану, видавались документи про проведену державну реєстрацію.
 
Після аварії на Чорнобильській атомній електростанції та ліквідації міста Прип’ять та Чорнобильського району, архівні фонди книг реєстрації актових записів цивільного стану по місту Чорнобиль, Чорнобильському району за 1945-1988 роки та місту Прип’ять за 1981 - 1988 роки передано на зберігання до Іванківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вишгородському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), який знаходиться за адресою:
Київська область, Вишгородський район, смт Іванків, вулиця І.Проскури, 26.
 
Усі архівні актові записи цивільного стану, складені на території цих населених пунктів, унесено до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.
 
Тож кожен житель з евакуйованої території незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання може звернутися як до Іванківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вишгородському районі Київської області ЦМУ МЮ (м. Київ), так і до будь-якого іншого відділу ДРАЦС з питання отримання відповідних документів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.
Мої відео