Щоб не втратити мікроавтобус, ніжинець розрахувався з боргами

Щоб не втратити мікроавтобус, ніжинець розрахувався з боргами
3966 ПЕРЕГЛЯДІВ

Приводом для оголошення транспортного засобу у розшук може бути його викрадення, вчинення на ньому правопорушення, надіслана через борги до органів поліції постанова приватного чи державного виконавця тощо.

Так, у Ніжинському районі мікроавтобус одного з місцевих жителів було оголошено у розшук. Причиною стала несистематична сплата аліментів та борг батька перед родиною у розмірі  14 тисяч гривень. Варто зазначити, що окрім з’ясування місця знаходження автомобіля, фахівці Ніжинського відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) також застосували до чоловіка й інші заходи примусу:

  • внесення відомостей до Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/);
  • арешт банківських рахунків та майна;
  • заборона на виїзд за межі України;
  • позбавлення права керування транспортними засобами;
  • неможливість користуватися зброєю та полювати.

Небажання втрачати транспортний засіб, жити з обмеженими правами та розуміння того, що кошти все ж таки доведеться сплатити – обставини, що  переконали чоловіка погасити заборгованість у повному обсязі.

До речі, з початку 2021 року в Чернігівській області державними виконавцями було стягнуто 170 мільйонів гривень аліментів та понад 15 мільйонів гривень – з боржників Ніжина та району.

Мої відео