Офіс Генерального прокурора ініціює створення військової прокуратури, поліції та судів

Офіс Генерального прокурора ініціює створення військової прокуратури, поліції та судів
5895 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Під час міжнародної конференції «Діяльність військової юстиції в умовах збройного конфлікту. Досвід української прокуратури», учасники якої відвідали район проведення ООС, заступник Генерального прокурора генерал-майор юстиції Максим Якубовський зазначив:

   «Оскільки такий формат заходу у нас перший, ми перш за все запросили країни, які стикаються з різними формами гібридної російської агресії в своєму повсякденному житті. Це Польща, Румунія, Естонія, Литва. Також ми запросили нашого колегу, який опікується питаннями військової юстиції з Азербайджану. Нас цікавить їх досвід, який стосується минулорічної війни. Як у них із військовою дисципліною в армії, яка воює, із забезпеченням дотримання вимог командирів, із виконанням наказів тощо».

   «Зараз ми активно обговорюємо з парламентарями та відповідними комітетами Верховної Ради питання щодо функціонування, зокрема військової прокуратури. Але це питання зараз стоїть більш ширше. Ми говоримо про систему військової юстиції в країні взагалі, яку, на жаль, ми до цього часу не створили в повноцінному вигляді. А це не тільки військова прокуратура, це в першу чергу повноцінний правоохоронний орган у військових формуваннях у вигляді військової поліції. Це військова прокуратура, яка має забезпечити дотримання закону цим правоохоронним органам. І на другому етапі – дискусія «Чи потрібні країні військові суди?» Оскільки практика, яка склалась за останній час, говорить, що військові суди в країні, яка воює, – потрібні», – повідомив генерал-майор юстиції Максим Якубовський.

 

ДЖЕРЕЛО

Теги: Максим Якубовський,генерал-майор юстиції,військова прокуратура,військова поліція,військовий суд,військова юстиція,збройний конфлікт,система військової юстиції,військові формування,відновлення
Мої відео