Президент Єгипту наказав уряду переїхати до нової столиці

Президент Єгипту наказав уряду переїхати до нової столиці
93444 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу президент Єгипту уряду розпочати переїзд своїх офісів наступного місяця до нової адміністративної столиці у пустелі поза Каїром, повідомив прес-секретар.

Президент Абдель Фаттах ель-Сіссі наказав уряду розпочати шестимісячний пробний період роботи в новому комплексі з 1 грудня, за словами його речника Бассама Раді.

Місто вартістю 45 мільярдів доларів є найбільшим із мегапроектів, які ель-Сіссі розпочав з моменту вступу на посаду у 2014 році. Він будується на 170 000 акрах землі приблизно за 45 кілометрів на схід від Каїра і майже вдвічі більше за нього. Планується, що в ньому проживатимуть 6,5 мільйонів людей.

Критики називають нову столицю спірним проектом, стверджуючи, що її вартість можна було б краще спрямувати на відновлення зруйнованої економіки та реконструкцію Каїру.

 

Але уряд стверджує, що нова столиця необхідна для того, щоб вмістити населення Каїра, що бурхливо зростає, яке за прогнозами до 2050 року подвоїться до 40 мільйонів людей. Президент також заявив, що нова столиця та інші проекти, починаючи від нових доріг та житлових комплексів і закінчуючи розширенням Суецького каналу, залучать інвесторів та створять робочі місця для більш ніж 100 мільйонів мешканців країни.

Мої відео