Новий сезон НБА на порозі: чого чекати від 15 команд Західної конференції? Друга частина прев’ю

Новий сезон НБА на порозі: чого чекати від 15 команд Західної конференції? Друга частина прев’ю
242776 ПЕРЕГЛЯДІВ

За матеріалами офіційного сайту НБА

Західна конференція в новому сезоні обіцяє піднести чимало сюрпризів - відразу у декількох команд є вагомі аргументи вважати себе головним кандидатом на вихід у фінал.

Лейкерс налаштовані взяти реванш у ліги після зіпсованого травмами сезону 2020-2021, Юта входить в сезон в статусі найкращої команди минулої регулярки, Фінікс - діючий чемпіон Заходу, Голден Стейт збирається пошуміти після довгоочікуваного повернення Клея Томпсона, а Денвер і Кліпперс стануть грізною силою після повернення Джамала Мюррея і Кавая Леонарда відповідно.

На протилежному кінці ієрархії команд Заходу досить колективів, які або застрягли в процесі перебудови, або тільки починають цей нелегкий процес.

Як і у випадку зі Сходом, все 15 команд Заходу розділимо на чотири групи в залежності від того, з чим вони підійшли до старту регулярного чемпіонату.

Претенденти на титул

Лос-Анджелес Лейкерс. Якщо вікові Лейкерс виживуть в марафоні регулярного чемпіонату і збережуть свою трійку зірок здоровими до плей-офф, то важко уявити, що команда Френка Фогеля не дійде до фіналу. Тут зібрано дуже багато таланту і досвіду на найвищому рівні - починаючи від ЛеБрона Джеймса до Рассела Вестбрука і Ентоні Девіса. Питання лише в тому, як ця трійця зіграє один з одним. Втім, у них буде достатньо часу, щоб знайти спосіб бути ефективними.

Юта Джаз. У минулому сезоні Юта показала кращий відсоток перемог в регулярному чемпіонаті - і у них є все, щоб знову замахнутися на це досягнення. За підтримки топового захисту Руді Гобера, вагона триочкових і героїзму Донована Мітчелла в клатчі Джаз здатні знову здобути понад 50 перемог в регулярному чемпіонаті і впевнено зробити крок в затяжну подорож в плей-офф. Але їм належить виконати чимало роботи, щоб перенести всі свої найкращі сторони в баскетбол пост-сезону - поки ж у Юти з 2018 року лише одна виграна серія в плей-офф.

Фінікс Санз. З літа в Аризоні мало що змінилося, але коли ви доходите до фіналу з відносно молодою командою, то навряд чи потребуєте серйозних перестановок. Щоб зробити ще один гучний забіг в плей-офф, Фініксу потрібно всього-то дві речі - чекати подальшого прогресу від Девіна Букера і ДеАндре Ейтона і схрестити пальці, щоб біологічний годинник Кріса Пола продовжували тікати настільки ж повільно, як і в останні сезони.

Претенденти на плей-офф

Денвер Наггетс. Чи зможе Джамал Мюррей повернутися на свій рівень після операції на коліні? Відповідь на це питання безпосередньо впливає на перспективи Денвера. Наггетс і так знаходяться в міцних руках чинного MVP Ніколи Йокіча, у якого є надійна підтримка в особі Майкла Портера-молодшого і Аарона Гордона. І все ж без здорового Мюррея конкурувати за фінал конференції Денвер буде важкувато.

Голден Стейт Ворріорс. Ймовірно, ви чули, що Клей Томпсон повертається після двох пропущених сезонів. Тепер у Стефена Каррі знову є старий-добрий помічник, завжди готовий прикрити тили франчайза «Воїнів». Проте, одного тільки Томпсона Голден Стейту не вистачить, щоб повноцінно боротися з грандами Заходу - знадобиться і прогрес від молоді, наприклад, від Джеймса Вайзмена, на якого команда з Сан-Франциско в минулому році витратила другий пік.

Даллас Маверікс. Даллас повертається в сезон практично в тому ж складі, який в минулому сезоні не зміг подолати перший раунд у плей-офф. Хоча Лука Дончіч ще не досяг свого піку, Маверікс можуть розраховувати на більше, але багато чого буде залежати від здоров'я Крістапса Порзінгіса і від того, чи зуміє новий тренер команди Джейсон Кідд вичавити максимум з не найбільш вражаючого резерву.

Лос-Анджелес Кліпперс. Конкурентоспроможність команди залежить від одужання Кавая Леонарда, який в міжсезоння переніс операцію на коліні і вибув на тривалий термін. Якщо Леонард пропустить сезон, то тягар відповідальності за результат ляже на плечі самотнього Пола Джорджа, допомогти якому постарається досвідчена банда на чолі з Сержем Ібакою і Еріком Бледсоу. Якщо ж Леонард повернеться до строю в другій половині сезону і встигне набрати форму до плей-офф, то Кліпперс автоматично стануть претендентами на титул.

Слідкуйте за…

Портленд Трейл Блейзерс. У міжсезоння Портленд став сильніше, підписав Ларрі Ненса-молодшого, який здатний дати команді енергію, захист і габарити в трисекундній зоні. Питання в тому, чи достатньо цього для Дамьена Лілларда? Лідер Блейзерс почав замислюватися про обмін, не бачачи подальших перспектив в такому Портленді. Сі Джею Макколуму і Норману Пауеллу доведеться сильно постаратися, щоб переконати Лілларда.

Мемфіс Гріззліс. Мемфіс з вибуховим Джа Морантом і Джареном Джексоном-молодшим знову здатний піднести сюрприз на Заході. Морант і Джексон-молодший в минулому сезоні вже побували в плей-офф - тепер молоді лідери Гріззліс стали ще більш досвідченими і ще більш небезпечними для команд другого ешелону.

Не в цьому році…

Нью-Орлеан Пеліканс. Головною метою Нью-Орлеана стає збереження Зайона Вільямсона, а для цього Пеліканс потрібно перемагати. Задля досягнення цієї мети команді повинні допомогти Брендон Інгрем, Йонас Валанчюнас і Девонте Грем, але на такому сильному Заході цього може виявитися недостатньо для потрапляння в плей-офф.

Сан-Антоніо Сперс. Сан-Антоніо вперше в історії франшизи пропустили плей-офф в двох сезонах поспіль. Так, тепер в розпорядженні сивого Грегга Поповича немає Тіма Данкана, Тоні Паркера і інших. У Сперс взагалі немає зірок. Деджонте Мюррей, Деррік Вайт, Лонні Вокер, Дан Макдермотт, Келдон Джонсон, Зак Коллінз - цей набір гравців навіть Попович не зможе протягнути кудись вище, ніж на місце в турнірі плей-ін.

Х'юстон Рокетс. У Х'юстона поступово формується перспективний молодий кістяк, але ця команда ще не дозріла до боротьби за плей-офф. І все ж за Рокетс майбутнє, а тому за цією командою безперечно варто стежити - Крістіан Вуд, Кевін Портер, Кеньон Мартін і Джайлен Грін вже через пару років можуть стати грізною силою на Заході.

Сакраменто Кінгз. Стелею нової команди Олексія Леня бачиться боротьба за зону плей-ін. Коучу Кінгз Люку Волтону доведеться знайти баланс між амбітними Де'Ароном Фоксом, Тайрезом Халібертоном і Девіоном Мітчеллом, а також допомогти Марвіну Беглі, нарешті, провести проривний сезон. Поки ж у Сакраменто найгірша оборона в НБА - і Лень один з тих хлопців, який спробує виправити цю ситуацію.

Міннесота Тімберлвулз. Схоже, що в Міннесоті намічається зміна влади - Ентоні Едвардс рветься перехопити ініціативу у Карла-Ентоні Таунса. Але вдвох вони не зможуть затягнути «Волков» навіть в зону плей-ін. Потрібна підтримка від Д'Анджело Рассела, ось тільки незрозуміло, чи можна ще на нього розраховувати, або цьому хлопцю варто шукати новий клуб.

Оклахома-Сіті Тандер. Оклахома з величезною кількістю драфт-піків знаходиться на початковому етапі перебудови - і цей процес буде йти так довго, поки генеральний менеджер команди Сем Престі не знайде нового Кевіна Дюранта або Рассела Вестбрука. А поки ж перемоги не входять в плани Тандер - в пріоритеті розвиток молоді.

Теги: НБА ,Фінікс Санз ,Лос-Анджелес Лейкерс,Лейкерс,Лос-Анджелес ,Новий сезон НБА,НБА, баскетболіст,баскетбол,новости,Новости спорта,спорт,новини,Новини спорту,Спортивные новости,Спортивні новини,Украина,Україна,Бен Сіммонс ,Кайрі Ірвінг,Сіммонс ,Ірвінг,Сіммонс Вікіпедія,Бен Сіммонс Вікіпедія,Кайрі Івінг Вікіпедія,Івінг Вікіпедія,Східна конференція,Бруклін Нетс,Мілуокі Бакс,Стів Неш,Неш,Кевін Дюрант,Дюрант,Джеймс Харден,Харден,Кубок Ларрі О'Брайена,Ларрі О'Брайен,О'Брайен,Нетс,Джру Холідей Вікіпедія,Холідей Вікіпедія,Джру Холідей ,Холідей ,Янніс Адетокумбо,Адетокумбо,Янніс Адетокумбо Вікіпедія,Адетокумбо Вікіпедія,Кріс Міддлтон,Міддлтон,Кріс Міддлтон Вікіпедія,Міддлтон Вікіпедія,Майк Буденхольцер,Буденхольцер,Майк Буденхольцер Вікіпедія,Буденхольцер Вікіпедія,Вісконсін ,Маямі Хіт,Пі Джей Такер,Пі Джей Такер Вікіпедія, Лос-Анджелес Лейкерс,Клівленд Кавальєрс,Орландо Меджік,Детройт Пістонс,Торонто Репторс,Вашингтон Візардс,Шарлотт Хорнетс,Індіана Пейсерс,Чикаго Буллз,Бостон Селтікс,Нью-Йорк Нікс,Атланта Хоукс,Філадельфія Севенті Сіксерз,Юта Джаз,Фінікс Санз,Денвер Наггетс,Голден Стейт Ворріорс,Даллас Маверікс.,Кліпперс,Лос-Анджелес Кліпперс,Портленд Трейл Блейзерс,Мемфіс Гріззліс,Мемфіс ,Нью-Орлеан Пеліканс,Сан-Антоніо Сперс,Х'юстон Рокетс,Сакраменто Кінгз,Міннесота Тімберлвулз,Міннесота ,Оклахома-Сіті Тандер
Автор: admin.sportcomua
Мої відео